Keresztények ébresztő, meg kell újulnunk! 
Varga Laci atya 2020. szeptember 06.

Keresztények ébresztő, meg kell újulnunk! 

Arra buzdít minket Laci atya, hogy mutassunk utat a fiataljainknak.

the-eleventh-hour-1738510_1920.jpg

Félünk kérdéseket feltenni, mert akkor megkérdőjeleződhetnek a biztosnak vélt válaszaink. Inkább megmaradunk a feltételezéseink törékeny biztonságában.

Fiataljaink futnak a spirituális élmények után és tagadják a vallást. Keresik az igazságot és kerülik az egyházat. Keresztények ébresztő, meg kell újulnunk! 

Péter apostolnak nem volt aranya, mégis adott. Jézus Krisztus nevében segített a kolduson. Az Ő nevében segíthetsz, a benned lévő szeretet is leleményes. 

Számunkra a "minden" Krisztus, az Isten országa, a mennyország. Olyan mértékben lesz a tiéd, amilyen mértékben a "többi mind" fölé tudod őt helyezni.

Benned van a Szentlélek, aki szünet nélkül imádkozik. Szeretettel kapcsolódj be az imájába és segít megdicsőíteni Istent a testedben is. 

Van, aki belülről ismer téged. Jobban, mint apád, anyád és a kedvesed. Minden helyzetben jelen van. Ő a Szentlélek, a Szent Szellem, vezetőd és védőd. Ismerkedj meg vele és hallgass rá! 

Szétválasztottuk az imát, a szemlélődést és az alkotást, a munkát. Nincs békénk, vergődünk, amíg a kettő egységbe nem kerül.

Forrás.Laci atya fb-oldala

Kép:pixabay

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása