Élet és halál van a nyelv hatalmában
Varga Laci atya 2020. augusztus 23.

Élet és halál van a nyelv hatalmában

Amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi.(Péld 18;21)


sheep-3557445_1920.jpg

 Amíg te beszélsz, Isten hallgat. Amikor elhallgatsz megengeded, hogy szóljon hozzád. Tudd, hogy akkor is szeret, ha semmit nem mond.  

A kimondott szónak ereje van. Épít vagy rombol. Mondhatok áldást vagy átkot. Hatalmat ad, nem mindegy, hogy mire használom.

Ismerd meg a Szeretetet és higgy benne. Ha hiszel benne, rábízod magad, ha rábízod magad, még jobban megismered. A szereteted távlata így végtelen.

A nárcisztikus, negatív önszeretet sok panasszal és szívfájdalommal jár. A pozitív önszeretet gyógyító. Tele van hálával, mert tudja, hogy ő a szeretet ajándéka, senkihez nem hasonlítható módon.

Az élmények utáni sóvárgás feszültté, idegessé tesz. Az ellenségeskedő lelkület pedig magányossá. Békét kapsz, ha gyakorlod a vendégszeretetet és az imát.  

Sokan keresik az Istent az egyházon belül és kívül is egyaránt. Beszélgess velük, hogy az egyházon belül találhassák meg.

Ne akarj mindig mindent hibátlanul, tökéletesen tenni (ezt meghagyhatod Istennek), és akkor egészen jól fogod végezni a dolgodat. Sok lesz benned az öröm és a hála. 

 

Forrás:Varga Laci atya fb odala

Kép:pixabay

süti beállítások módosítása