Az olasz maffia ellen tett lépéseket Ferenc pápa
SZEMlélek 2020. augusztus 22.

Az olasz maffia ellen tett lépéseket Ferenc pápa

Ismert, hogy a legnagyobb  olaszországi maffiacsoportok szeretik körülvenni magukat a vallás aurájával.

kna_200409-093-000172_franziskus.jpgEz remélhetőleg hamarosan véget érhet. Ferenc pápa erre a célra saját munkacsoportot is létrehozott, amivel meg akarja szüntetni a maffia kétes Mária tiszteletét.
 
A pápa augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján Stefano Cecchin atyánaknak, a Nemzetközi Pápai Mária Akadémia elnökének írt levelében utal az Akadémia új munkacsoportjára, amelyben az egyház és a rendőrség képviselői, más szakértők bevonásával stratégiákat akarnak kidolgozni a Cosa Nostra, a N'drangheta, Camorra és Sacra Corona Unita ellen. A levél a Maria Con Te cìmű lapban jelent meg.

Egyúttal szeretné kifejezni elismerését és áldását a fontos kezdeményezésben dolgozók felé, akiknek céljuk, hogy örökre megállítsák az alvilág befolyását a különböző vallási eseményeken és a Madonnának szentelt helyeken.
Cecchin elmagyarázza: "Tevékenységünk kapcsolódik II. János Pál és Ferenc pápa anatémájához". 
Ferenc pápa figyelmeztet: "A Mária tisztelet egy vallási-kulturális örökség, amelyet meg kell őrizni eredeti tisztaságában, megszabadítva az olyan befolyásoló hatalmaktól vagy körülményektől, amelyek nem felelnek meg az igazságosság evangéliumi kritériumainak, mint a szabadság, őszinteség és szolidaritás."
Véleménye szerint többek között azt kell megakadályozni, hogy egyházi körmenetek alkalmával a Mária szobrok „meghajoljanak” a klánfőnökök házai előtt és a tagok vigyék a vállukon az alkotásokat. 

Ferenc pápa már többször felemelte hangját az alvilág ellen: Szicíliai tartózkodása során azzal vádolta a bűnszervezeteket, hogy nem keresztényként élnek, hanem Isten káromlásában: "Változzatok meg, testvéreim és barátaim! - mondta a pápa. 

süti beállítások módosítása