4-5 pap szolgál a plébániákon – Nigériában
SZEMlélek 2020. július 27.

4-5 pap szolgál a plébániákon – Nigériában

De ennek most mi is örülhetünk, mert 2 afrikai fiatalembert hazánkban szenteltek pappá.

benj.jpg

A nyár nem csupán az időnként vitát kiváltó papi áthelyezések időszaka, hanem a papszenteléseké is. Már ha van kiket szentelni. A Szeged-Csanádi Egyházmegye három újmisést is üdvözölhet, ám a történet kicsit összetettebb annál, mint az érintetteket bemutató cikk a Magyar Kurír oldalán sejteti.

Balogh Ottó mellett ugyanis két kivételes személy részesült a papság szentségében. Nnadi Omyedikacshi Benjamin, Amanso Brendan Chika – szokni kell a nevüket, de ahogy ők belejöttek a magyar nyelv elsajátításába, menni fog nekünk is idővel legalább a nevük helyes kiejtése.

Mindketten Nigériában születtek, amely egyszerre alighanem a legveszélyesebb ország a keresztények számára, ugyanakkor a főváros 20 millió fős lakosságának fele ebbe a vallási közösségbe tartozik.

benj2.jpg

Nem véletlen, hogy a sok hívő közül sok papi hivatás is terem, amely életpályára már "kisszemináriumban" elkezdhetnek készülni a jelentkező fiúk. Így történt ez Brendan és Benjamin esetében is, akik 2014 óta nem hazájukban, hanem Szegeden készültek a papszentelésre. Püspökük ugyanis a helyi bő termést és a más országokban lévő paphiányt látva kettesével-hármasával küldi a papnövendékeket más országokba.

Vajon ez a jövő útja a magyar katolikusok számára?

Összeállította: Gégény István

(Forrás és fotók: Magyar Kurír)

süti beállítások módosítása