Plüssjátékok tüntetnek a kormány terve ellen
Gégény István 2020. június 13.

Plüssjátékok tüntetnek a kormány terve ellen

Június 13-án 11 órától június 15-én hajnali 3-ig 40 órás tiltakozó akcióval emlékeznek a budapesti Szabadság téren az örökbefogadó szülőknek szóló 40 órás tanfolyamra.

pluss2.jpg

Ez a tanfolyam eddig kötelező volt – a SZEMléleken is írtunk róla, miért felelőtlenség, a rászoruló gyermekek és családok veszélyeztetése a "választhatóvá" tétel, amit a szakma és az érintettek egyhangú tiltakozása ellenére végig akar vinni a kormány.

Pedig kevés az olyan ügy manapság Magyarországon, amiről politikai hovatartozástól függetlenül ugyanúgy gondolkoznak emberek. Márpedig a témában a kormány részéről megszólaló Novák Katalin és Fülöp Attila államtitkárokon kívül valódi nemzeti egység alakult ki arra vonatkozóan, hogy súlyos hiba lenne ezt a lépést megtenni.

A szervezők azt kérik a megemlékezésre kilátogatóktól, hogy vigyenek magukkal néhány olyan plüss figurát, amitől könnyen meg tudnak válni. Szándékuk szerint ugyanis ezek a plüss állatok fognak majd tüntetni, majd az eseményt követően nehéz sorsú gyermekekhez fogják azokat eljuttatni.

– Egy olyan tanfolyamról beszélünk, aminek időtartamát éppen a kormány emelte 21 óráról 40 órára néhány évvel ezelőtt. Mert akkor még valamiért fontosnak gondolta. Továbbra sem érti senki, hogy mi változott azóta, hiszen a kormány oldaláról egyetlen valódi szakmai érv nem hangzott el ezzel kapcsolatban. A teljes szakmát, a teljes érintetti kört, a leendő örökbefogadó szülőket és gyermekeket fogja cserben hagyni a kormány, amennyiben megszavazza a törvénymódosítás ezen pontját – írják közleményükben a kezdeményezők.

Az esemény közösségi oldala ide kattintva érhető el.

(Illusztráció forrása: slate.com)

süti beállítások módosítása