Az orvos nem javasolta, hogy megszülessen ez a kislány
SZEMlélek 2020. május 21.

Az orvos nem javasolta, hogy megszülessen ez a kislány

A szülők mégis az imát választották  az abortusz helyett.

web3-baby-josie-courtesy.jpg

Courtney-t és Andrew-t nagyon felzaklatta, mikor kiderült az első ultrahangvizsgálatnál, hogy a születendő gyermekük veséi nem működnek megfelelően.

Sajnos a második vizsgálat is azt erősítette meg, hogy szinte nincs amniotikus folyadék, és az orvos szerint ez valószínűleg azt jelenti, hogy a csecsemő meg sem tud születni, vagy röviddel a születés után meghal. Azt tanácsolta a szülőknek, hogy szakítsák meg a terhességet.

A fiatal pár erről hallani sem akart. "Ha Isten megadta nekünk ezt a babát, majd Ő magához is veszi."

„Az orvos rámutatott arra, hogy ha meggondoljuk magunkat, akkor csak néhány hetünk van, mert 22 hetes voltam, és az abortusz a 24-ik hétig törvényes Pennsylvaniában.” – mesélték.

web3-lead-baby-josie-courtesy.jpg

Családjuk és a barátaik imádkozni kezdtek azért, hogy Isten megváltoztassa a helyzetet. Courtney nagymamája az országban élő összes barátjával imádkozni kezdett az egészséges terhességért. Ekkorra már egy másik ultrahang azt mutatta, hogy a csecsemő veséi jól működnek, de az orvosokat még mindig zavarba ejtette a bizonytalanul alacsony amniotikus folyadék szintje.

Fernando atya, a Szent Kilián plébániáról Long Island-en is hallott a válságos terhességről. Amikor az egészséges babaért imádkozott, a következő szavakat hallotta: „Minden rendben lesz és áldássá lesz számukra a baba.” Ez a gyönyörű üzenet az összes imával együtt új reményt adott a fiatal párnak.

Josie baba 2018. március 17-én született, de szüleinek azt mondták, hogy készüljenek fel a legrosszabbra, mert a csecsemő önállóan nem tudott lélegezni. Josie-t lélegeztetőgépre helyezték, amely szakadt tüdőt okozott, megemelkedett vérnyomással és megnagyobbodott szívvel. A szomorú fejlemények mindenkit további imádságra késztettek. Fernando atya ismét azt érezte, hogy a baba jól lesz, és azt mondta a párnak: „Jézus gondoskodni fog Josie-ról”.

Este 8 órára a baba állapota drámaian javult. Az orvos azt mondta: „Nem tudom, mit csináltok, de folyamatosan javul. Sokkal jobb. " Kevesebb, mint 24 órán belül a tüdőkapacitása megnövekedett, vérnyomása szabályozottá vált, és a szíve is jobban lett! Pár napra rá már egyedül lélegzett.

 web3-2-baby-josie-courtesy.jpg

Josie most egy imádnivaló, egészséges, két éves lány, akit rengeteg szeretet vesz körül. Az édesanyja hálás, hogy nem ingattameg a pesszimista orvos ajánlata. Tiszában van azzal, hogy sok édesanyának nem adatik meg az a szerető környezet, ami őket veszi körül. Ezért azt reméli, hogy ösztönözni fogja az ő példája a várandós anyákat, különösen akkor, ha nincsenek jó kilátásaik. És hozzá hasonlóan nem engednek majd a felajánlott abortusz kísértésének.

Forrás:Aleteia

 

süti beállítások módosítása