Szeretetcunami lett egy téves hívásból
SZEMlélek 2020. május 16.

Szeretetcunami lett egy téves hívásból

Egy rossz szám tárcsázásával is lehet sok örömet szerezni.

web3-signora-annamaria-giovanni-denaro2.png

Olykor a szerencsés véletlenek is lehetnek Isten útjai, mert segíthetik a szeretet terjedését olyan emberek számára, akiknek nagy szüksége van egy kis szívmelengetésre.

Ha odafigyelünk a lehetőségekre és optimistán állunk a történésekhez, váratlan haszna is lehet egy olyan dolognak, amit nem éppen úgy terveztünk.

Még április végén történt, hogy Giovanni Denaro, egy Palermo-i ügyvéd véletlen rossz számot hívott, mikor a helyi bíróságra akart telefonálni. Három csörgetés után észrevette, hogy hibázott és le is tette a telefont. Igen ám, de a vonal végén a nyolcvan éves Annamaria néni izgatottan rohant a telefonhoz, ugyanis éppen nagyon várt egy hívást. Mikor látta, hogy már letették, visszahívta a kijelzőn látott telefonszámot.

Giovanni videóhívásban beszélt erről egy az olasz hírportálnak:

Egy idős asszony szólt a telefonba és azt kérdezte, miért hívtam őt. Mikor elmondtam, hogy téves hívás volt, éreztem a csalódottságot a hangjában. Azt mondta: Pedig azt hittem, hogy fel akarnak köszönteni. Tudod, ma lettem 80 éves. ” Giovanni így boldog születésnapot kívánt neki, mielőtt befejezte a hívást.

Annamaria néni azt remélte, hogy egy családtagja vagy barátja hívja. A karantén miatt egész nap magányosan várta, hogy végre valaki felköszöntse életének eme fontos napján.

Az ügyvéd megosztotta ezt a történetet a Facebook-on, és egyik barátja lehetőséget látott benne. A következő javaslatot tette: Hívjuk fel mindannyian!

Rövid időn belül, a 80 éves Annamaria néni tucatnyi hívást kapott teljesen idegen emberektől, akik mind-mind boldog születésnapot kívántak neki.

Elmondta az olasz lapnak, hogy nagyon örül ennek a téves hívásnak, mert ezzel kezdődött ez a különleges születésnapja s amely igazán különbözik az összes többitől, hiszen a gyermekein kívül még sok emberrel került kapcsolatba, akik mind gratuláltak neki.

Ez egy apró dolog, ami kis erőfeszítést igényelt az ügyvédtől és barátaitól. Még kevesebbet azoktól, akik lelkesen üdvözölték a javaslatot és felhívták a nénit, hogy felköszöntsék. Ezzel élete egyik legkülönlegesebb születésnapját élhette át ebben a nehéz helyzetben, elszigetelve világtól.

Az emberi kapcsolatok, a szeretet kifejezése és közvetítése minden ember számára létfontosságú. Ez az igény talán legszembetűnőbb az újszülötteknél és az időseknél, mert amikor megfosztják tőlük: állapotuk rohamosan romlik.

Nem elég annyi, hogy csak gondoskodunk róluk. Más kapcsolati minőséget is igényelnek. Valójában egész kapcsolatrendszerre van szükség, amely táplál: érezteti, hogy szeretve vagyunk a világban.

Boldog kései születésnapot, kedves Annamaria néni! Vegyük észre azokat az embereket, akár egy véletlen találkozás alkalmával, akiknek szüksége van arra, hogy megerősítsük: jó, hogy létezik. Mert fontos. Segítsünk nekik felismerni saját értékeiket!

A szerencsés véletlenek lehetnek Isten arra irányuló módszerei, hogy elküldje szeretetét oda, ahová szükséges.

Forrás:aleteia

süti beállítások módosítása