Sillye Jenő: Merényletek történnek a család ellen
SZEMlélek 2020. április 25.

Sillye Jenő: Merényletek történnek a család ellen

A katolikus dalszerző szerint a veszélyhelyzet segíthet felismerni a közvetlen rokoni kötelékek szépségét, értékét.

sillyes.jpg

Az immár nagypapaként is szolgáló dalnok a Magyar Kurírnak adott interjút. A teljes beszélgetés ide kattintva érhető el, alább néhány gondolatot idézünk Sillye Jenő válaszaiból:

Nem volt könnyű megváltoztatni az életünket, de meg kellett, meg kell tennünk. Ez az egyedüli módja annak, hogy ne jussunk olyan borzasztó helyzetbe, mint sok nyugat-európai országban történt, ahol az emberek nem vették komolyan a figyelmeztető jeleket. Úgy gondolták, mindent megtehetünk, amit akarunk, és kiderült, hogy nem így van. Sorban történtek a tragédiák. Magyarországon jobb helyzetben vagyunk, időben elkezdtünk óvatosan viselkedni. Fontos, hogy betartsuk a korlátozásokat.

Hetvenhárom évesen ne panaszkodjam, mert annyi szépet kaptunk az Úrtól, a feleségemmel együtt, annyi szép szolgálatban vettünk részt, csodálatos útjaink voltak, bejárhattuk a Kárpát-medencét, eljutottunk Rómába, kétszer is, zarándokúton. Most a csöndesebb időszak érkezett el az életünkben, most így kell helytállnunk, példát mutatnunk az utánunk jövőknek. Máskor ők mutattak példát nekünk a szeretetünkkel.

Sajnos Magyarországon szétesőben vannak a családok, borzasztó merényletek történtek, történnek a család ellen. A különböző liberális ideológiák jegyében megpróbálják lejáratni a családot, az anyaságot, az asszonyi létet. Most pedig, ebben a helyzetben, úgy látom, mintha egyre többen rádöbbennének, hogy a család fantasztikusan fontos, óriási lehetőség, hogy megéljük a szeretetet, az egymásra utaltság erejét. A veszélyhelyzet idején tudatosodhat bennünk, mennyire fontos a házastársam, a gyerekem, az unokám, a szüleim. Persze a valódi szeretethez nem kell semmiféle tragédia, de úgy látszik, igazán csak a mostanihoz hasonló válsághelyzetben ismerjük fel a család szépségét, összetartó erejét, hihetetlenül nagy értékét.

(Forrás és fotó: Magyar Kurír)

süti beállítások módosítása