Elvárás helyett megállás
Varga Laci atya 2020. április 19.

Elvárás helyett megállás

Varga Laci püspök atya gondolatai

Ami igazán elválaszt a Feltámadottól, azok a feléje irányuló elvárásaid, amelyeket nem, vagy nem úgy teljesített, ahogy szeretted volna. Bocsáss meg neki és tiéd lesz a békéje! 

pexels-photo-207891-2-1024x682.jpeg

A természet virágba borult, és ezt a koronavírus sem tudta megakadályozni. A halál tehetetlen, van feltámadás, az ember lelke halhatatlan! 

Most rengeteg időt kaptál a Feltámadottal való találkozásra, a csendre, imára, a jelenlétre. Élj vele, jobban, mint máskor! 

Maradj otthon és tanulgasd, ízlelgesd, mit jelent "otthon lenni" abban, ami van, amiben vagy. Igazi feltámadás tapasztalat! 

Az elvárásaidból, félreértéseidből fakadó sértődöttséged, kiakadásod, haragod láttán a Feltámadott neked is azt mondja: békesség veled! Amikor meghallod, békéd lesz! 

Minden lelassult, elcsendesedett. A Feltámadott jelen van. Hallgass bele Isten csendjébe, és ne mondj semmit. Betölt a jelenlét! 

Haragosan, dühösen, gyűlölködve nem lehetünk a feltámadás örömhírének tanúi. Jézus, a feltámadott nem haragszik, hanem békével köszönt és békességet ad. Fogadd el! 

süti beállítások módosítása