Felfüggesztik a Hungary Helps Programot?
SZEMlélek 2020. április 16.

Felfüggesztik a Hungary Helps Programot?

Több, az üldözött keresztények megsegítéséről szóló határozatát visszavonná a kormány.

irak_1.jpg

Április 15-én tettek közzé társadalmi egyeztetésre egy határozati javaslatot a kormany.hu oldalán, mely szerint három korábbi, a Hungary Helps Programmal kapcsolatos határozatát vonná vissza a kormány. Az egyik a program bevezetésével kapcsolatos feladatokról szól, egy másik az azóta létrejött államtitkárság Naphegy téri ingatlanban való elhelyezéséről, a harmadik a program pénzeit kezelő, 100 százalékos állami tulajdonú Hungary Helps Ügynökség Nonprofit Zrt. létrehozásáról.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár március végén jelentette be saját Facebook oldalán, hogy a nemzetközi segélyezésben megszerzett tapasztalataival a program csatlakozik a koronavírus elleni hazai küzdelemhez, de még néhány nappal ezelőtt is arról beszélt a HírTV műsorában, hogy csatlakoztak az önkéntesség és adományok koordinálásáért felelős akciócsoport munkájához.

A Hungary Helps Program 2017-es indulása óta több mint 8 milliárd forintot fordított a szíriai, iraki, libanoni, jordániai, kongói és nigériai keresztények megsegítésére.

Szerkesztőségünk igyekszik részletesebben tájékozódni a javaslat hátteréről és a program jövőjéről.

(Nyitókép: Iraki templom romokban, forrás: ndtv.com)

süti beállítások módosítása