Így készül Húsvétra a Rendőrség szóvivője
Gégény István 2020. április 07.

Így készül Húsvétra a Rendőrség szóvivője

Az egész ország megismerhette az elmúlt napokban Gál Kristófot, aki a járványügyi tájékoztatás mellett családja körében készül a feltámadás ünnepére.

galkristof.jpg

Ki ne látta volna azt a jó ízlés határát súroló, ám a sokakban felgyülemlő feszültség levezetésére kétségkívül igencsak alkalmas tréfás képi koncepciót, amely "operatív törzs ültetésére" bátorít, a megfelelő kaspó hozzárendelésével... Létezik a mémmé vált poénból már hajtogatós változat, sőt, kifestő is.

Talán nem csupán bennem fordult meg valami e vicceskedés kapcsán, amikor a sokat emlegetett (érthetően, hiszen rendszeresen tőlük értesülünk hivatalosan a járvány hazai kezelésének aktualitásairól) Operatív Törzs egyik sajtótájékoztatójának végén az eseményt levezető rendőr kezében pár másodpercre feltűnt az a bizonyos kifestő. Akkora metapoén ez, hogy kár is lenne magyarázni.

Az illetőt Gál Kristófnak hívják, keresztény családban nőtt fel, így adta volna magát a lehetőség, hogy megszólaltassuk ebben a számára és mindannyiunk számára kivételes időszakban. Sikerült is beszélnünk vele, ám nem szeretne annál jobban előtérbe kerülni most, mint amennyi nyilvánossági tevékenységet a munkája megkíván.

Annyit azonban megfogalmazott, hogy igyekszik ő is minél több időt szerettei körében tölteni, s a Barsi Balázs ferences szerzetes által összeállított nagyheti családi liturgiával készülnek Húsvétra. Azt tanácsolja, hogy mások is éljenek bátran ebben a különleges időszakban ezzel a lehetőséggel.

Köszönjük Gál Kristófnak a figyelmes javaslatot! Az említett dokumentum ide kattintva tölthető le.

(Nyitókép forrása: Index)

süti beállítások módosítása