A VeddEgyütt mozgalom vásárokat hirdet
SZEMlélek 2020. április 01.

A VeddEgyütt mozgalom vásárokat hirdet

A biztonságos vásárlás ezekben a napokban még komolyabb kihívás elé állítja az embereket. A  VeddEgyutt.hu várja azokat, akik közösségi vásárban szeretnék beszerezni élelmiszerüket. 

veddegyutt-kisgyerek-1080x810.jpg

Jelenleg szigorúan maszkban és kesztyűben, előre megrendelt és elkészített csomagokat adnak át a VeddEgyütt szállító-gazdái a megrendelőknek.

Bevásárló közösségeknek nevezzük azokat a szatyor-, kosár- és hasonló kezdeményezéseket, amelyek együtt keresik meg a termelőket, és köztes, kereskedelmi rendszerek nélkül szerzik be az élelmiszert. A VeddEgyütt csapata hasonló közösségi vásárt hirdet meg a Budapesten és környékén élők számára. Előre leadott rendelési rendszer működik a rednszer, és a termelő, egy bizonyos értékű előrendelés esetén, kedvezményes áron, a megadott időpontra, személyesen hozzák el az árút.

Az átvételi időpontok alkalmával találkozhatnak az egy plébániához vagy közösséghez tartozó családok. A VeddEgyütt vásár a karitatív része miatt különleges, hiszen a bevétel öt százalékát minden esetben valamilyen jótékony cél támogatására fordítják. A Margit körúton, a ferences templomnál a jótékonysági jutalékot kárpátaljai rászorulóknak ajánlják fel, a Ferences Alapítványon keresztül.

A VeddEgyütt termelői vásár több helyszínen működik. Biatorbágytól Mogyoródig, Székesfehérváron és Budapesten is több ponton. 

Közösséget építenek és új üzleti modellt is képviselnek, miközben jelentősen csökkentik a környezeti terhelést. 

A termelők ökotudatos hozzáállása fontos szempont az együttműködésben. Sok köztük az elkötelezett keresztény, illetve a szociális szempontok mentén szerveződő szövetkezet.

A VeddEgyütt gyakorlatilag egy virtuális polc, amire az előrendelés alapján a termelő pontosan azt és pontosan olyan mennyiségben helyez el, amire és amennyire a vásárlónak szüksége lesz. 

(Fotó forrása)

süti beállítások módosítása