A magyarok imáját kérik a horvát testvérek
SZEMlélek 2020. március 26.

A magyarok imáját kérik a horvát testvérek

168 órás imádságot szerveznek a karizmatikus megújulás tagjai.

aa1_97.jpg

Segítségkérő levelet kapott a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás (MKKM) Nemzeti Szolgálóbizottságának elnöke, Kunszabó Zoltán állandó diakónus március 22-én este Lordan Ljubenkovtól, a horvát Megújulás egyik főkoordinátorától, amiben ez áll:

"Kedves Testvéreink Krisztusban! Amint bizonyára tudjátok, Horvátország most nagyon nehéz időszakon megy keresztül. A koronavírus nagyon szorongat minket, ahogyan a világjárvány előrehalad. Ráadásul vasárnap kora reggel fővárosunk, Zágráb 5,5-ös erősségű földrengést szenvedett el, amit több kisebb követett. A belváros sok épülete és több templom is súlyosan megrongálódott. Nagyon rászorulunk az imádságra az egész országban, ezért most szerdától hét napos 24 órás (24/7) imaláncot indítunk. Fő imaszándékunk nemzetünk és Európa megtérése, valamint a járvány megszűnése Európában. Titeket is szeretnénk meghívni ebbe az imádságba, így a magyar nemzetért ugyanúgy imádkozhatnánk együtt, mint a horvátért!"

Kunszabó Zoltán ezt követően arra szólított, hogy március 25-től április 1-ig aki csak teheti, vállaljon egy vagy több óra imádságot otthon, a családtagokkal vagy más közösségi tagokkal összehangolva. Az imavállalások időpontját a szervezők rögzítik egy táblázatban.

- Kérjük, hogy akik bekapcsolódnak az imádságba, egy nap komolyabb böjtöt is vállaljanak a hét nap folyamán (erre nem kell feíratkozni)! - áll a felhívásban.

Az imádságnak nincs kötött módja, bármilyen imamódot lehet gyakorolni.
Az imádság tárgya: Magyarország és Horvátország; Európa, benne különösen is Olaszország; az Egyház.

Imacélok:
1. Nemzeteink és Európa megtérése
2. A koronavírus-járvány visszaszorulása, a legelesettebbek védelme, a káros társadalmi-gazdasági következmények mérséklése
3. A vírus ellen küzdő orvosok, ápolók, szociális gondozók, politikai vezetők, rendőrök, katonák, patikai és kereskedelmi dolgozók stb. megerősítése, egészségük megmaradása
4. Az Egyház minden tagjának valódi megtérése, valamint gyümölcstermés az imádságban, a szeretet tetteiben és a tanúságtételben

Az MKKMSZ Nemzeti Szolgáló bizottságának elnöke az ima-tapasztalatok megosztását is kéri a karizmatikusiroda@gmail.com email-címen.

(Forrás: MKKM; fotó: pxhere)

süti beállítások módosítása