Mintha az édesanyám vigyázna rám és a fiamra
SZEMlélek 2020. március 17.

Mintha az édesanyám vigyázna rám és a fiamra

McGowen nővér ápolta a törékeny csecsemőt, akit 34 évvel később ismét ő vigasztalt.

web3-nicu-nurse-lissa-mcgowan-david-caldwell-renata-freydin-facebook.jpgLissa McGowan 40 éve dolgozik nővérként a Saint Peter Egyetem Kórházában. Ezen idő alatt a koraszülött osztályon törékeny gyermekek ezreit látta egyre erősebbé válni, miközben az aggódó szülők helyzetét próbálták megkönnyíteni. Nemrég az elkötelezett nővér a 10 héttel korábban született kicsi Zayne Alexander Caldwellnek és szüleinek, David Caldwell-nek és Renata Freydin-nek nyújtott segítséget. Ez az eset viszont más volt, mint az eddigiek; McGowan a gyermek apját is a karjaiban tartotta egyszer.

A szülők készítettek egy fényképet a körházban, amikor is bizonyítást nyert, hogy ugyanaz a nővér segített apának és fiának is.  „Még sosem történt ilyesmi.”-mesélte McGowan a Good Morning America-nak. „Szokatlan, hogy egy gyermek 34 év után visszatérjen hozzánk… de amikor egy apaként jön el, és egy koraszülött gyermek apjává válik, egy teljesen más történet.”

Dawid Caldwell emlékezett a fotóra, melyről anyja beszélt neki: „Ó ez a hölgy olyan kedves volt. Annyira nagyszerű volt. Megnyugtatott engem minden egyes nap, minden nap elmondta, hogy rendben leszel.” 34 évvel később, ezt a nővér saját szemével is láthatta.

Az új apának mindennél többet jelent az a tény, hogy a nővér odafigyel a fiára. Mivel édesanyja 2004-ben elhunyt, úgy érzi, „ez az egész helyzet olyan, mintha azt sugallná, hogy az édesanyám vigyáz rám és a fiamra.”

Freydin számára hatalmas megkönnyebbülés, hogy az ápolónő pont olyan gondosan ügyel a párjára, ahogy gondozza a gyermeket. „Az elmúlt 2 hét tele volt aggodalommal és bizonytalansággal, de mostanra fellélegezhetünk, tudva, hogy a gyermekem ápolója ugyanaz, aki segített az általam szeretett férfinak, mikor ugyanilyen helyzetben volt.”-mondta.

Egy új apa-fia képpel gazdagodhat a családi fénykép album- apja egy 34 évvel ezelőtti képet tart a kezében, a nővér pedig az újszülöttet. A pár egy izgalmakkal teli jövőnek néz elébe, miközben McGowan kétséget kizárólag még sok családnak segít majd.

Forrás:aleteia.org

süti beállítások módosítása