Afrika növényeivel harcol a rák ellen egy nigériai nő
SZEMlélek 2020. március 09.

Afrika növényeivel harcol a rák ellen egy nigériai nő

Szülőföldje növényvilágának tanulmányozása ad reményt a rák elleni küzdelemben.

web3-mansurah-abdulazeez-scientist-facebook.jpgAmikor Isten megteremtette a Földet, több millió növényt töltött meg gyógyító erővel, melyeket a tudósok még nem fedeztek fel teljesen. Mansurah Abdulazeez, egy nigériai orvos, az Isten által adott ajándékokat arra használja, hogy megtalálja a szülőföldjén növekvő növények rákellenes tulajdonságait.

Mansurah kezdetben orvos akart lenni, az afrikai növények vérnyomáscsökkentő és rákellenes tevékenységeit tanulmányozta és részt vett egy hat hónapos kutatási programban Thaiföldön.

Kutatása során rákellenes szereket fedezett fel nigériai növényekben, amelyek nemcsak hatékonyak, hanem biztonságosak is. Különösen a csodafa (Moringa oleifera- Mao.-on is kapható) és a graviola fa gyümölcsét vizsgálta, valamint a  Nigériában őshonos cserjéket, amiket használtak méhnyakrák és a tüdőkarcinóma tanulmányozására. A kutatások alapján Abdulazeez és csapata képesek voltak meghatározni a növények által mutatott rákellenes mechanizmusokat. Megállapítva, hogy minden növény eltérően reagált.

Optimisták a felfedezések kapcsán és úgy véli, hogy hazája növényvilágának sok előnye van. Reméli, hogy inspirál más fiatal afrikai nőket, hogy csatlakozzanak hozzá. Naprakészen kell tartani az orvostudomány fejlődését, mondja: „Mindig kérjenek az ifjú kollegák támogatást az idősebbektől - és a családtagoktól - bármikor, amikor erre szükség van. Kitartónak és szorgalmasnak kell lenni. „

Az elkötelezettségével arra, hogy másoknak segítséget nyújtson, elnyerte a Spanyol Tudományos Nők Ösztöndíját, valamint egy nigériai 86 000 dolláros nemzeti kutatási támogatást.

De még ennél is fontosabb, kutatása megmutatta Isten teremtésének rejtett erejét.

Forrás:aleteia.org

süti beállítások módosítása