Bitemo Erik: Átérzem, amiről Niedermüller Péter beszélt
SZEMlélek 2020. február 04.

Bitemo Erik: Átérzem, amiről Niedermüller Péter beszélt

A hetero, keresztény, csak éppen nem fehér magyar férfit épp a magukat keresztényeknek tartók nevezték már nem idevalónak, genetikailag alacsonyabbrendűnek.

erik.jpg

Bitemo Erik közösségi oldalán fogalmazta meg gondolatait az elmúlt napok nagy port kavart témája kapcsán. Írását a SZEMléleknek adott engedélyével teljes terjedelmében közöljük az alábbiakban, a párbeszédre hívás szándékával.

* * *

Lett ez a Niedermüller-ügy, ami kapcsán kicsit furcsán érzem magam.

Egyrészről azt gondolom, hogy aki politikai szereplővé lép elő, az tudjon normálisan, kulturáltan, nem sértőn fogalmazni akkor is, ha negatív véleménye van. Azt gondolom, sejtem, mit szeretett volna mondani a politikus úr, csak azt nem így kell mondani, és az, hogy utána sem pontosítja magát, és kér elnézést, az saját maga lejáratása.

Másrészről azt gondolom, hogy ironikus módon nemhogy sejtem, de átérzem, amit mondani szeretett volna, mivel hetero vagyok, keresztény, férfi, csak éppen fehér nem, és emiatt már megkaptam párszor a magamét azon embertársaimtól, akikre passzol ez utóbbi kitétel IS. És az indok alapvetően mindig a keresztény magyar kultúra és hasonlók védelme volt. Akadt olyan is, akivel együtt jártam évekig hittanra, és most simán genetikailag alacsonyabbrendűnek minősített. Más csak elmondta, hogy itt nem nagyon volna valóban keresnivalóm, bár ő nagyon kedvel engem személy szerint. Ezek mind roppant keresztények IS voltak.

A politikai pártok reakcióival (vagy azok hiányával) most nem foglalkoznék, mert az politika. Maradok a szerintem illetékeseknél. Szóval egyrészről örülök a katolikus püspöki kar határozott kiállásának (kicsit el is várom), másrészről kicsit hiányolom a kiállást egyéb esetekben. Lehetett volna egy közlemény pl. a hajléktalanság kriminalizálásáról vagy a pápa marházásáról is, de nem lett. Az úgy tűnik, nem érte el a közbeszéd ilyen mély szintjét.

Szeretettel várom azt a közleményt is (de leginkább körlevelet, melyet minden templomban felolvasnak), amelyben azt hangsúlyozzák, hogy a kormánytól eltérő pártpreferenciájú vagy értékrendű embereket nem ellenségünknek kell tekinteni, hanem felebarátunknak, amely szó meglehetősen sokat elbír, és a keresztény Magyarországot leginkább keresztény viselkedéssel tudjuk megmenteni, mert nem a Soros által felbérelt migránsok fogják lerombolni a templomainkat, hanem azok a magyar, fehér vagy hetero vagy férfiak (és nők), akik nem bírják megtalálni a (magyar) katolikus egyházban az evangélium Jézus Krisztusát.

Bitemo Erik

süti beállítások módosítása