Megölték az emberrablók az egyik nigériai szeminaristát
SZEMlélek 2020. február 03.

Megölték az emberrablók az egyik nigériai szeminaristát

Michaelt három másik társával együtt rabolták el.

cq5dam_thumbnail_cropped_750_422_3.jpg

A másik három szemináristát az előző napokban szabadon engedték, már orvosi ellátásban részesülnek. A szeminárium igazgatója azonosította a holttestet. A benini érsek és a nigériai katolikus püspökök konferenciájának elnöke múlt pénteken arra hívta fel a figyelmet, hogy az ország egész területén tapasztalható az erős bizonytalanság.

Aukbeze érsek elmagyarázta, hogy bár Nigériában az összes szeminárium védőfalakkal rendelkezik, "ezek nem elegendőek a Boko Haram támadásainak megállításához. Az iszlám szélsőségesek erőszakossága 2009 óta az ENSZ legfrissebb adatai szerint több mint 35 000 áldozatot követeltek.

Nem minden szervezet rendelkezik biztonsági kamerákkal - mondta. "Ha az összes olyan vallásos embereket fogadó szemináriumon, kolostorban és intézményben kamerák lennének, akkor legalább néhány terroristát el lehetne fogni". Sajnos az ACN rámutat arra, hogy az egyház forrásai korlátozottak, és egyes plébániák akár a vasárnapi misék idején is kénytelenek fizetni a rendõrség védelméért.

Forrás: vaticannews.va

süti beállítások módosítása