Elnézést, nem szeretne első osztályon utazni?
SZEMlélek 2020. január 23.

Elnézést, nem szeretne első osztályon utazni?

A 88 éves néni  sosem gondolta volna, hogy egy fiatalembernek hála első osztályon fog utazni a 7 órás repülőt során.

jack-and-violet-e1576866363762.jpg 
Violet éppen az egyik légitársaság New Yorkból Londonba tartó járatának turista osztályán utazott, amikor egy fiatalember odasétált hozzá és olyan kérdést tett fel neki, melyet soha nem várt volna:

„Elnézést, nem szeretne első osztályon utazni?” –kérdezte Jack Littlejohn, melyre a néni csak annyit tudott válaszolni: „Ön viccel.”

Violet néni hihetetlen utazását Amy, egy légiutaskísérő Facebook bejegyzéséből ismerhette meg a nagyvilág. A történet gyorsan elterjedt a világhálón.

„A több száz repülőutam alatt volt szerencsém labdarúgókhoz, szupermodellekhez és néhány hollywoodi sztárhoz  is, de hadd meséljek a két kedvenc utasomról!”- írta Amy.

Violet néni megdöbbent Jack ajánlatán, aki így folytatta: „Igen, odaadom a helyem, így Ön első osztályon utazhat.”, amely magában foglal egy ágyat, vacsorát és az italokat, így biztosítva teljes kényelmet az utasok számára.

„Ön elhiszi ezt?”- fordult Violet néni a mellette ülő utashoz. -„Gondolja, hogy mennem kellene?”- kérdezte, majd a nő biztatására, beleegyezett.

Jack segített összegyűjteni a holmijait, majd követte őt az első-osztályra, ahol a repülés következő 7 óráját tölthette.

Jack „miután helyet foglalt a turista osztályon, közvetlenül a wc mellett, nem ment el mosdóba és nem kért semmit az utazás hátralévő részében.”- írta Amy. „Semmi idegesség, semmi zavar, ez az egész az ő kedvessége miatt történt.”

Jack édesanyjával és testvérével a bátyja által a New York-i Times Square-en rendezett jótékonysági rendezvényen volt, amelynek témája a mára világméretűvé vált hajléktalanság megszüntetése volt. Pont ezen rendezvény után történt, hogy a Skóciába való hazaútjukra édesanyjuk meglepte a testvéreket első-osztályú jegyekkel.

Bár a meglepetést kedvesnek gondolta, de nem érezte jól magát, hiszen hatalmas különbség van az első osztály és a turista osztály között; a turista osztály utasainak ennek dacára felszálláskor végig kell sétálniuk az első osztály ülései között, ez pedig egy olyan összehasonlítást ad, ami Jack szerint egészségtelen.

Miután elmondta ezt édesanyjának, elindult, hogy egy arra méltó utasnak adhassa át a helyét. Mikor meglátta Violet nénit, tudta, nem találhatott volna jobb embert erre: „Nincs nála aranyosabb, édesebb hölgy”- mondta a 88 éves nőre utalva.

Mellé érve megkérdezte tőle: „Elnézést, egyedül utazik? Lenne egy helyem az első osztályon és Önnek szeretném adni.”

Amy, a stewardess megörökítette a pillanatot, amit az egész világ láthat. „Violet 88 éves, nővér volt az Egyesült Királyságban és Amerikában egyaránt. Azért utazott New Yorkba, hogy találkozhasson a lányával, akit térdproblémái miatt már jó ideje nem láthatott. Mindig is szeretett volna az első osztályon utazni, Jack az álmát váltotta valóra ezzel.”

Mikor a repülőgép leszállt, Jack meglátogatta Allisont az első osztályon. Amy ekkor kérdezte meg, készíthet-e fotót róluk, majd a leszállás után az egész legénységgel is. Pár szót még beszélgettek, majd elbúcsúztak egymástól.

A légitársaság az esetre igazán kedves történetként hivatkozott. Jack azt mondta, nagyon örülne, ha a légitársaság Allisonnak felajánlaná, hogy élete végéig az első-osztályon utazhasson New Yorkba.

„Látniuk kellett volna az arcát, amikor a vacsorát követően az ágyba segítettem őt.”- írta Amy.

Forrás:aleteia.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása