Lenyűgöző vetítéssel tisztelegtek az ausztrál tűzoltók előtt
SZEMlélek 2020. január 20.

Lenyűgöző vetítéssel tisztelegtek az ausztrál tűzoltók előtt

A Sydney-i Operaházat az ausztráliai erdőtüzek ellen harcoló tűzoltók képeivel világították meg.

https_prod_static9_net.jpg

A Sydney-i Operaház vitorláin olyan megindító képek láthatóak, melyeken az ausztráliai erdőtüzeken dolgozó önkéntes tűzoltók szerepelnek, így támogatva a tűz által érintett közösségeket.

A január 11.-i vetítés egy tisztelgés volt azoknak a tűzoltóknak és közösségeknek, akik hónapok óta szenvednek az égető hőségtől és a füsttől.

Az egyik képet Wolter Peeters készítette Yarravelben, melyen egy egyszerű kézzel írt felirat látható: „Köszönjük a tűzoltóknak”.

Az erdőtűz okozta válságos helyzet nagy nemzetközi nyilvánosságot kapott, ennek hatására tíz millió dollárt sikerült gyűjteni, melyből az érintett közösségeket támogatják.

Július óta 20 ember, beleértve 3 tűzoltó, 6200 haszonállat és millió vadon élő állat halálát okozták az erdőtüzek.https_prod_static9_net_1.jpg

Az ausztrál Vöröskereszt vezetői szerint igazán rendkívüli a gyors reakció. A katasztrófaelhárítási és helyreállítási alap 44 millió dollár, melyből az 5000 dollár összegű támogatásokat január 11.étől kezdték el kiosztani az embereknek, majd további összeget fordítanak majd az elkövetkezendő 5 évben a közösségek újjáépítésére.

Poppy Brown, a helyi Vöröskereszt vezetője elmondta, hogy a kezdeményezés kezdetben egy kis hógolyó volt, majd hatalmassá vált, miután a kampányt a Sydney-i Új Évi tűzijátékkal együtt jelentették meg a televízióban. Az erdőtüzek világszerte sugárzott drámai képei az ő véleménye szerint sok-sok embert ösztönöztek segítésre.

„Szilveszter esti felhívás után valamivel kevesebb, mint egy millió dollárt kaptunk, és ez csak gördült tovább és tovább, akár egy hógolyó”-mondta.

(Forrás: 9news.com.au)

süti beállítások módosítása