82 éves és vonzóbb, mint tavaly: Országos Kéktúra
SZEMlélek 2020. január 10.

82 éves és vonzóbb, mint tavaly: Országos Kéktúra

A legendás hazai túraútvonal, az Országos Kéktúra 2019-es teljesítőinek száma 404 fő, ez az előző évhez képest másfélszeres növekedést jelent.

aa2_25.jpg
Négyszáznégy honfitársunk összesen közel félmillió kilométert gyalogolt Magyarországon, hogy a túramozgalom ikonikus jelvényét átvehesse - tudatta a Magyar Természetjáró Szövetség az MTI-vel.

Az Írottkőtől Hollóházáig tartó, 1168 km hosszú Kéktúra útvonal huszonhét szakaszból és százötvenkét bélyegzőhelyből áll. A legismertebb hazai jelvényszerző túra története 1938-ig nyúlik vissza, 1951-től tartják számon a teljesítőket, a Magyar Természetjáró Szövetség 1961 óta koordinálja a túraútvonal működését.

Az elmúlt hatvan esztendőben 6823-an járták be a teljes Kéktúrát, s ebből négyszáznégyen a tavalyi évben fejezték be.
A legutóbbi öt évben trendszerűen nőtt a túrát megkezdők száma, ám ilyen komoly emelkedés a teljes útvonalat teljesítők számában ezidáig nem volt tapasztalható.

Örömteli, hogy az Országos Kéktúra két "testvére", a Rockenbauer Pal Del-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra is egyre népszerűbb. 30 és 50%-os növekedést tapasztaltak az MTSZ szakemberei a teljesítesek igazolásakor.

A Magyar Természetjáró Szövetség gratulált minden teljesítőnek, az úton lévőknek pedig további jó túrázást  és túraélményekben gazdag új esztendőt kívánt.

(Forrás: MTI/OS; pxhere)
süti beállítások módosítása