Szemléletet kell váltani az egyházban
SZEMlélek 2019. december 16.

Szemléletet kell váltani az egyházban

Farizeusok, harcművészet, jóga, klerikalizmus, misztika, cölibátus is szóba került Havas Henrik és a SZEMlélek munkatársainak beszélgetésében.

havas_nyito.jpg

– Hogyan ismerjük ki magunkat a világban? Mi az iránytű – fogalmazta meg a sokakban felmerülő dilemmát a "Havas a házban" című műsor vezetője, a részéről e felvetés mentén sorakozó kérdésekre pedig Hodász András katolikus pap és Gégény István hittanár, médiaszakember, a SZEMlélek értékmagazin munkatársai igyekeztek válaszolni.

Leginkább azért érdemes rászánni 33 percet a videó megtekintésére, mert egy kétkedő ember és két egyházépítő nyitott, őszinte párbeszéde ritkaságnak számít a mai médiavalóságban.

Hodász András elismerte, hogy a történelem során volt olyan időszak, amikor "az egyház nagyon bezárkózott", ám napjainkra érezhetően "változik a papkép is". – Sebességet kell váltania a katolikus egyháznak – tette hozzá Gégény István. A SZEMlélek főszerkesztője szerint a farizeus módra viselkedőket nem legyőzni kell, hanem meghívni őket a gondolkodásuk megváltoztatására.

A teljes adás alább látható.

süti beállítások módosítása