A jó minőségű magyar termékek kaphatnak KMÉ védjegyet
SZEMlélek 2019. december 05.

A jó minőségű magyar termékek kaphatnak KMÉ védjegyet

A minőség, a biztonság, a származás fontos szempont a magyar emberek számára.

aa2_6.jpg
A nemrég létrehozott Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer utat kíván mutatni a vásárlók számára a védjegyek és más élelmiszerjelölések útvesztőjében – mondta el Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Siófokon tartott Agrárszektor konferencián.
A KMÉ védjegy célja, hogy a kiváló minőségű hazai élelmiszereket meg lehessen különböztetni a kereskedelmi kínálat egyéb termékeitől, és garancia legyen a vásárlóknak a minőségre, ha ilyen védjeggyel ellátott terméket vásárolnak.
Ez a rendszer a fogyasztók mellett az élelmiszeripari cégeknek is kedvez, hiszen a védjegyes termékek előállításával, a minőségre utaló megkülönböztetésnek köszönhetően magasabb piaci részesedéshez juthatnak – szögezte le előadásában Zsigó Róbert.
A védjegynek alap és arany fokozata van, melyek egymásra épülnek. A KME jelzésű termékek akár már a közelgő karácsonyi ünnepek előtt megjelenhetnek a boltok polcain.
aa1_9.jpg
Az Agrárminisztérium a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron adta át elsőként azokat az elismeréseket, amelyek az újonnan létrehozott KMÉ védjegy használatára jogosítják fel a nyertes cégeket.
A KMÉ védjegyrendszer fokozatosan nyílik meg a különböző szakágazatok számára. 2020 januárjától elsőként a tejipar szereplői pályázhatnak fogyasztói tej, tejföl, túró, kefir, joghurt, vaj termékekkel az alap fokozat használatára.
(Forrás: MTI/OS; fotó: agrarunio.hu)
süti beállítások módosítása