Rövidpályás úszó Eb - Hosszú és Jakabos fölénnyel jutott döntőbe
SZEMlélek 2019. december 04.

Rövidpályás úszó Eb - Hosszú és Jakabos fölénnyel jutott döntőbe

A glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokság első napján Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna óriási fölénnyel jutott döntőbe 400 méter vegyesen, és ugyancsak készülhet az esti finálékra 400 méter gyorson Holló Balázs, 200 méter háton Telegdy Ádám, valamint a férfi 4x50 méteres gyorsváltó.    

download_13.jpg

A nők között szinte mindenki a fedélzeten van, a rövidpályás Eb-k történetének legeredményesebb magyar versenyzője, a 16-szoros győztes Hosszú Katinka ezúttal a három vegyesúszó-távon, illetve 200 pillangón áll rajthoz – a számhalmozást most Jakabos Zsuzsanna vállalta magára, aki kilenc távon kíván indulni.

100 méter pillangón Takács Krisztián ugrott medencébe, Cseh László távollétében 33 évével a küldöttség, egyben az egész kontinensviadal korelnöke, 53.30 másodperces idejével futamában a hetedik, összesítésben a 47. helyen zárt. Őt Szabó Szebasztián követte, az idei világkupa-sorozatban remeklő úszó 51.40-nel csak a 19. lett, ezzel lemaradt az elődöntőről.
"Szerettem volna továbbjutni, csalódott vagyok, hiszen az egész évem elég jó volt, de most, amikor kellett volna, nem sikerült. Nem akarok kifogásokat keresni, de kicsit kezdek beteg is lenni. Az ötvenre szeretném összeszedni magam" - nyilatkozta az MTI-nek az idén honosított Szabó, aki hozzátette, nagyon szeretné megszerezni válogatott színekben is az első érmét.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása