19 éven aluliak formálhatják saját világukat
SZEMlélek 2019. október 24.

19 éven aluliak formálhatják saját világukat

Digitális alkotásokat, projekteket várnak a pályázatra.

ccc.jpg
A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány által meghirdetett Formáld a világod! versenyre október 28-án éjfélig jelentkezhetnek a 19 éven aluliak digitális alkotásaikkal, projektjeikkel.
A zsűri a kiemelkedően ötletes alkotásokat díjazza a tökéletesen kódolt pályaművekkel szemben.
A Formáld a világod! <19 Szabadofgású Számítógép Verseny egy olyan kreatív digitális ötleteket begyűjtő verseny 19 éven aluliaknak, ahol a tavalyi nyertes pályaművek között volt például okosgitár, ami LED fényekkel jelzi, hol kell lefogni az akkordot; olyan játék, ahol a báty kódolta meg a húg rajzait és furulyazene szól, ha teljesítettünk egy pályát; illetve olyan kémrobot, amihez a 16 éves fiú csoki-küldetéses kisfilmet forgatott.
cc_1.jpg
A versenyhez évente új honlap készül, az idén meglepetéssel - egy zenegép van elrejtve a különböző menüpontok grafikáiban. A nevezéssel kapcsolatos információk is itt érhetők el.

A versenyen utalványok és ösztöndíjak mellett nyereményutakat is lehet nyerni a <19 partnerversenyeinek helyszíneire, Linzbe (Ars Electronica), Drezdába (MB21) és Zürichbe (bugnplay.ch). Itt különböző workshopokon lehet részt venni, a fiatalok megismerkedhetnek más országok nyerteseivel és prezentálhatják a saját munkákat.
A további információt kereső gyerekek, szülők és oktatók minden megtalálnak a honlapon, Fb oldalon vagy Insta csatornán.

(Forrás: MTI/OS; fotó: verseny.c3.hu)
süti beállítások módosítása