Szemétből dallam
SZEMlélek 2019. október 21.

Szemétből dallam

Nehéz elképzelni hatásosabb módot arra, hogy egy ügy mellett szóljunk, mint ha a probléma forrását tesszük eszközünkké, és azzal adunk hangot a változás szükségességének.

shady_music.jpg

 Az ENSZ környezetvédelmi programja „A Föld fiatal bajnokai” projekt keretében elismerésben részesítette a Rabab Luxor nevű egyiptomi kezdeményezést. Az alapító, Shady Rabab autodidakta zenész az egyiptomi szegénység elleni küzdelem és a környezetvédelem összekapcsolásáért kapta az elismerést: irányításával 12–16 éves fiatalok szemét újrahasznosításával készítenek hangszereket, és azokat meg is szólaltatják.

A Szemét zenekarban (Garbage Music Band) ütős, fúvós és húros hangszerek is helyet kaptak. A kezdeményezés célja a hulladék mennyiségének csökkentése mellett a probléma minél szélesebb körben való megismertetése és a felelősségteljes fogyasztás elveinek terjesztése is. Ezért született meg a „Belle Mama” című számhoz készült videoklip is:

Egyiptomban évente 12 milliárd műanyag zacskót használnak fel - ez nem csak környezeti válságot okoz, de negatív hatással van a turizmusra, a búvárkodásra is.

(Forrás: elobolygonk.hu, egyptianstreets.com)

süti beállítások módosítása