Vadvirágok millióival mentik meg az Egyesült Királyság méhpopulációját
SZEMlélek 2019. szeptember 30.

Vadvirágok millióival mentik meg az Egyesült Királyság méhpopulációját

Egy új projekt keretében a fiatalokat vadvirágmagokkal fegyverzik fel, hogy így segítsék a méhpopuláció növekedését és előmozdítsák a környezetvédelmi problémák iránti érdeklődést.

cranesbill-3604069_1920.jpg

Egyesült Királyság szerte a családok megközelítőleg 15 millió vadvirágmagot ültetnek el az elkövetkezendő hetekben, ezzel  növelve az ország méhpopulációját. Július óta több mint 330.000 mag-labda került kiosztásra a családoknak egy kampány részeként több szupermarket-lánc üzleteiben is.

A projekt szülőatyja egy fiatal aktivistákból álló csoport, akiknek célja megállítani a méhek pusztulását. Az egész kezdeményezést a Semble nevű, közösségi projektet megjelenítő platformon indították el.

Az elmúlt 80 évben az Egyesült Királyság vadmezővel borított rétjeinek 97%-a tűnt el, így táplálék nélkül hagyva a méheket.

Mark Shearer, a Semble társalapítója így mesélt a projektről: „A Backyard Nature nevű projekt lényege, hogy inspirálja a fiatal környezetvédőket arra:piszkolják csak be a kezeiket és kezdjenek elköteleződni a természetvédelmi tevékenységek felé.

Amikor a több ezer aktivista elindul 15 millió vadvirágmaggal, képesek egy valódi környezeti hatást kifejteni az Egyesült Királyságban.

A kampányt az Iceland Foods Charitable Foundation finanszírozta olyan csoportok támogatásával, mint a Bubblebee Conservation Trust, The Wildlife Trust, The Nation Trust és a WWF.

Forrás:positive.news

süti beállítások módosítása