Több mint kétezren kapnak Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjat
SZEMlélek 2019. augusztus 30.

Több mint kétezren kapnak Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjat

Az érvényes pályázatot benyújtók negyvenhat százaléka, több mint kétezer pályázó nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjait idén - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

tehetseg.jpg

A közleményben azt írták, a túljelentkezés kétszeres volt: több mint 4400 pályázat érkezett, mintegy 5,5 milliárd forint ösztöndíjigénnyel.

A program négymilliárd forintos keretösszege a tavalyi évhez képest tizenhárom százalékkal több ösztöndíjas támogatását tette lehetővé.

A nyertesek nettó 50-300 ezer forint támogatást kapnak öt, illetve tíz hónapon keresztül. A nyerteseket fogadó felsőoktatási intézmények pedig a saját pályázóik által elnyert ösztöndíj 40 százalékának megfelelő kutatási-működési támogatást kapnak.

A kiírásra a programban részt vevő huszonöt felsőoktatási intézmény valamelyikében eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytató alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók pályázhattak. A program célja, hogy az egyéni kutatói-alkotói kiválóság támogatásával fokozza az egyetemek tudományos teljesítményét. A 2016 óta eddig több mint 6600 ösztöndíjat ítéltek oda.

A felsőoktatásba most belépő diákoknak kiírt pályázaton tíz százalékkal többen kaptak ösztöndíjat, mint tavaly.

(Forrás: MTI)

 

süti beállítások módosítása