Elkészült a Boldog Ceferino Roma Misszió és Caritas Ház Esztergomban
SZEMlélek 2019. augusztus 30.

Elkészült a Boldog Ceferino Roma Misszió és Caritas Ház Esztergomban

Egy korábban szegényházként, majd kórházként használt épület felújításával elkészült Esztergomban a Boldog Ceferino Roma Misszió és Caritas Ház.

download_aspx.jpg

Szociális szolgálatot és roma felzárkóztatást végez majd ebben az élpületben az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye missziója. A cigány missziós központot augusztus 29-én, csütörtökön délután Erdő Péter bíboros, prímás a szentmisét követően áldotta meg.

Erdő Péter bíboros megáldotta a felújított roma misszió – Cursillo-ház, tanoda, baba-mama klub – épületét. Velük ünnepelt a mellettük levő épületrészben elhelyezett – és velük szorosan együttműködő – karitászközpont is. Michels Antal, a roma misszió egyházmegyei felelőse pedig elmesélte nekünk, milyen út vezetett el a nagy napig.

Amikor a forgalmas út mellett, a kápolnával és a roma központtal szemben leparkolunk, egy karitászos hölgy, bár nem ismerjük egymást, ránk köszön. Ő is, társai is süteményestálcákkal küzdik át magukat az úton, a száguldó autók között. Odabent is rengeteg karitászmunkatársat pillantok meg: egy egész termet megtöltenek, kivetítőn nézik a misét. Bölcs intézkedés, a kápolnába ugyanis nem lehet beférni, zsúfolásig megtelt ünneplőkkel.

(Forrás: Magyar kurir)

süti beállítások módosítása