Kilégzésre Jézus, belégzésre Krisztus
SZEMlélek 2019. augusztus 26.

Kilégzésre Jézus, belégzésre Krisztus

Csókay András vallomása a sziámi ikrek szétválasztásáról.

 kep_3.jpg

Amint arról korábban beszámoltunk, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata –  Csókay András, Pataki Gergely és Csapody Marcell vezetésével – nemzetközi figyelmet kiváltó beavatkozással augusztus 1-jén és 2-án Dakkában, 33 órás műtéttel szétválasztotta a fejüknél összenőtt hároméves bangladesi sziámi ikerpárt, Rabeyát és Rukayát. Ahogyan az alapítvány honlapján is olvasható, egyikük javuló állapotban van, a másik kicsi még nem ébredt fel, csak szemet nyitott, de ez nem jelenti azt, hogy tud sajnos még messze van az, hogy nyugodtak legyünk. Bármi lehet még. Az imatámogatásokat nagyon köszönik.  

 Csókai András a műtét kapcsán sokat beszél az ima erejéről: "Tékozló fiúként huszonegy évvel ezelőtt tértem vissza a katolikus hitemhez .... közelebb kerülhetünk az élő igazsághoz, amely nem csak hitigazságokat jelent, hanem mindenkinek a saját küldetése igazságait.... az orvosok nem szeretnek arról beszélni, milyen szerepe van a Krisztus-hitnek a tudományban. Hallani sem akarnak róla. Amikor egy konferencián valaki erről beszél, már az is eredmény, ha nem mennek ki a teremből. Pedig Isten létét maga a tudomány bizonyítja a legjobban, azzal, hogy elismeri: a lényegi kérdésekben egy tapodtat sem jutott előre. A misztérium előtt csak letérdelni lehet, tudományos válasz nincs." "Kisfiam tragikus halála után egy nagyon nehéz időszak következett az életemben. A hitem megmaradt, mindent tudtam a hit igazságáról, de hiányzott a szívbéli tapasztalás.... Nem gondolják végig, milyen hatalmas ereje van az őszintén, lélekből elmondott állandó közbenjáró imának."

Csókai András számára az is fontos volt a műtét folyamán, hogy magában mondta a Jézus-imát: kilégzésre Jézus, belégzésre Krisztus. "Közben a bűnbánatban átadom magam neki, megpróbálok kapcsolatot teremteni vele."

(Forrás: Magyarkurir)

süti beállítások módosítása