Tragédia egy kvangdzsui klubban – A magyarok jól vannak
SZEMlélek 2019. július 27.

Tragédia egy kvangdzsui klubban – A magyarok jól vannak

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila azt mondta az MTI-nek, ők is ott voltak, amikor szombatra virradóra összeomlott egy kvangdzsui éjszakai klub galériája.

coyot.jpg

Összesen 370-en voltak a klubban, amikor a 2,5 méteres magasságban lévő galéria a szórakozókra esett. A baleset következtében két dél-koreai állampolgár meghalt, és többen megsérültek, köztük a kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő sportolók is.

A hatóságok szerint a túl nagy súly miatt dőlt le a szerkezet. Szemtanúk több mint száz bulizóról számoltak be a galérián.

Magyar sportolók nincsenek a sérültek között.

A halálos baleset a versenyzők szállásához közel, egy többszintes klubban történt.

A halálos áldozatok nem sportolók. A Yonhap dél-koreai hírügynökség a városvezetésre és a tűzoltóságra hivatkozva közölte, kilenc sportoló könnyebben megsérült: négy amerikai, két új-zélandi, egy holland, egy olasz és egy brazil. A brazil kivételével mindannyian vízilabdázók. Hatan közülük nők. Kar-, és lábsérüléseik a zúzódásoktól a vágott sebekig terjednek. A tucatnyi könnyebb sérült listáján két üzbég állampolgár is szerepel, úgy tudni azonban, nem sportolók. A tűzoltóság megerősítette, több sportoló megsebesült, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még korai lenne arról nyilatkozni, hány sérült van összesen.

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) közleményben fejezte ki sajnálkozását a történtek miatt és kívánt a baleset sérültjeinek mielőbbi jobbulást. Hangsúlyozta, hogy mivel a július 12. és 28. között megrendezett 18. FINA vizes világbajnokság résztvevői is érintettek, szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet és mindent megtesz, hogy biztosítsa a szükséges támogatást és egészségügyi ellátást a sérült külföldi sportolóknak.

(Forrás: MTI, fotó: news4europe.eu)

süti beállítások módosítása