Kerüld el a kiégést: lángolj!
Böjte Csaba 2019. július 18.

Kerüld el a kiégést: lángolj!

Egy boldog "nagyapa" gondolatai kifacsart citromhéjakról és ragyogó fényű lámpásokról.

bcs_nagypapa.jpg

Jézus elküldi a tanítványait, hogy menjenek gyógyítsák meg a bajban lévő embereket, vigasztalják a szomorúakat, hirdessék az örömhírt, a szeretet evangéliumát. A tanítványok hallgatnak a Mesterre, elindulnak a szeretet útján, teszik a jót, ott és úgy ahogy lehet.

Jónak lenni jó! Nemcsak a világ lesz jobb egy jó ember körül, hanem maga a jóság, szeretet útján járó ember is eltelik örömmel, fénnyel, ragyogással. Nem tudsz úgy testvéred lámpájába lángot gyújtani, hogy annak fénye ne ragyogná be a te arcodat is. Krisztussal,

ha a szeretet útján jársz, lehet, hogy elfáradsz, de nem fogsz kiégni, elszürkülni, kifacsart üres citromhéjként útszélre esni! A lelketlen munka öli a lelket, a szeretetből vállalt lelkes munka építi a lelket!!

A tanítványok a Krisztustól kapott szent munkából hazatérnek és egymás szavába vágva mesélik, hogy mi mindent tett általuk az Istene! Szeretem magam elé képzelni megváltó Istenünk arcát, amint föláll és kitárt karral, örömmel így imádkozik: "Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek!" Büszke örömmel néz a Teremtő a teremtményére! Ha tudnék festeni, egészen biztos lerajzolnám a tanítványaira gyönyörködő szeretettel felnéző Krisztust.

Istennek hála sokszor megadatott nekem is, hogy büszke örömmel nézhettem fel nagyra nőtt, ügyes gyermekeinkre. Ezért is hirdetem fennhangon, hogy jónak lenni jó! Jó Jézus Krisztus által mutatott úton elindulni, jó gyermekeinket, tanítványainkat jóra nevelni, és nagyon jó mikor nagyra nőtt gyermekeinket láthatjuk ahogyan büszke örömmel haladnak az eredményes, gyümölcsöző életük útján! Nagyon jó hajnalok hajnalán a telefon csengésére ébredni és ilyen jó híreket, szép képeket kapni: "Szia Tata. A nevem Kovács Anna Hajnalka, 3.500 g 60 cm. Megharcoltunk az életért jól vagyunk, büszkék vagyunk magunkra." Lánya, Annamária

Isten áldja a megszületett kisbabákat és az édesanyákat akik nekik életet adnak! Nagy szeretettel köszöntöm mindazokat a hajdani gyermekeinket, kik a szeretet útján járnak, akik az élet mellett döntöttek és házasságban, gyermeket vállalva, jókedvvel, örömmel élik az életüket!

Adná az Isten, hogy minden hajnalban ilyen jó hírre ébredjünk!

Egy boldog nagyapa,

Csaba testvér

Evangélium

Abban az időben Jézus így fejezte be tanítását: Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.

süti beállítások módosítása