Ne játssz Istent!
Varga Laci atya 2019. június 23.

Ne játssz Istent!

Cigánynak lenni érték, a női lét lényege nem a család vagy a szolgálat, a világot lehet építeni, rombolni, de nem tudjuk irányítani.

laciatya.jpg

Egy cigány ember barna bőre ugyanolyan szép, mint a szomszédjáé, aki fehér! Istennek mindegyik tetszik, mert ő nem ítélkezik, hanem nagyon szereti őket!

Nekünk keresztényeknek segíteni kell roma testvéreinket abban, hogy felismerjék: cigánynak lenni érték! Akkor is, ha nem tud, vagy nem akar beilleszkedni közénk!

Egy férfi vezetésű egyházban nem könnyű a férfiaknak felismerni, hogy a nők női mivolta önmagában kincs, érték! Nemcsak azért, mert ők szolgálnak, mert férjük és családjuk van, hanem mert ők nők!

Isten szemében az ember, a személy az érték, nem a hozománya vagy a szerzeményei. Azért szereti, mert van! Eltanulhatjuk tőle a létbeli szeretetet önmagunk és mások felé is.

Te is részese vagy a teremtett világ kibontakoztatásának. Építheted, rombolhatod, de nem irányíthatod a folyamatokat. Ne játssz Istent, maradj alázatos!

Isten országa 2000 éve elérkezett ! Ha legalább annyit foglalkoztunk volna vele, mint az Egyház ellenségeink szidalmazásával, már látható valóság lenne. Éljétek és hirdessétek!

Amit Jézus tett a kenyérben és borban, azt tesszük az ő emlékezetére. Amennyiben akarjuk a mi életünket is szeretet eledellé változtatja mások számára!

süti beállítások módosítása