Fotópályázatot hirdettek a szklerózis világnapjára
SZEMlélek 2019. május 28.

Fotópályázatot hirdettek a szklerózis világnapjára

Szeptemberben kiállítást rendeznek a képekből.

szklerozis.jpg

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány a május 30-i SM Világnapra időzítve országos fotópályázatot hirdet: várják azokat a fényképeket, amelyek bemutatják miként élnek, mivel küzdenek, mire támaszkodhatnak a mindennapokban a sclerosis multiplex betegséggel élők ma Magyarországon.

A sclerosis multiplex ma még gyógyíthatatlan neurológiai betegség, Magyarországon mintegy 8 ezer beteget érint. Az agyat és a gerincvelőt szigetelő myelinhüvelyt megtámadó kór akár egyik napról a másikra képes látásromlást, zsibbadást, járásképtelenséget kiváltani. A betegek egy részét gyors leépülés fenyegeti, mások akár évtizedeken át önállóságukat megőrizve együtt élhetnek a betegséggel. A kórt rendszerint fiatalkorban diagnosztizálják, kialakulásának hátterét egyértelműen a mai napig sem sikerült megfejteni.

A fotópályázaton indulhatnak sclerosis multiplexes betegek, illetve bárki, aki sclerosis multiplexes betegekről, az SM betegséghez köthető élethelyzetről készít fotókat. Egy pályázó 1-6 fotót küldhet be, nevezési díj nincs. A Roche által támogatott fotópályázatra 2019. július 15-ig lehet jelentkezni, a képekből szeptemberben kiállítást rendeznek az Országos SM Napon, majd vándortárlat keretében az ország számos pontjára eljuthatnak az SM betegek által készített, illetve az SM betegekről készülő fotók.

További részletek a kezdeményezésről és a hivatalos pályázati kiírás a fotópályázatot jegyző alapítvány www.msmba.hu honlapján található.

(Forrás: MTI/OS; fotó:pixabay.com )

süti beállítások módosítása