Válságövezetek stabilizációjáról tanácskoztak a humanitárius szervezetek
SZEMlélek 2019. május 19.

Válságövezetek stabilizációjáról tanácskoztak a humanitárius szervezetek

Hazánk csatlakozott a helyben segítés szakmai munkájához.

help.jpg

Magyarország idén először vett részt a Stabilizációs Vezetők Fórumán (Stabilization Leaders Forum, SLF), és rögtön csatlakozott is a szervezet szakmai munkájához. Magyarország meghívása a szervezet mostani ülésére a 2017 óta zajló Hungary Helps Program közel-keleti és afrikai humanitárius szerepvállalásának elismerésének köszönhető. Hazánknak a helyszínen történő segítségnyújtás, és a válságövezetekben tevékenykedő, vallási hátterű szervezetekkel való együttműködés tapasztalatai a legnagyobb nyugati donorországok figyelmét is felkeltették.

Az SLF 2013-ban jött létre, hogy évenkénti találkozókkal kapcsolati hálót teremtsen a válságövezetek stabilizációjával foglalkozó kormányzati szervek között. Tagjai között a globálisan legnagyobb humanitárius adományozónak számító országok - Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Dánia, Franciaország, Hollandia, Kanada és Németország - szerepelnek.

A május 17-i megbeszéléseken Márki Gábor, a Hungary Helps Ügynökség Nonprofit Zrt. vezérigazgatója két munkacsoportban is képviselte Magyarországot.

A Hungary Helps Ügynökség feladata, hogy gyorsan és hatékonyan jusson el a segítség az üldözött közösségekhez és a humanitárius katasztrófák áldozataihoz, valamint, hogy Magyarország a nemzetközi szintéren meghatározóan járuljon hozzá a helyben történő, azonnali segítségnyújtással.

 

(Forrás: MTI/OS, fotó: International.gc.ca)

 

süti beállítások módosítása