Jubilál a Magyar Katolikus Rádió
SZEMlélek 2019. május 15.

Jubilál a Magyar Katolikus Rádió

Ma megnyitja kapuit a köz szolgálatát vállaló, 15 éves  médium.

radiostudio.jpg

Tizenöt éve indult a Magyar Katolikus Rádió, ebből az alkalomból  jubileumi rendezvények tart a fővárosban, valamint  hat vidéki helyszínen. Az országjárás első két helyszíne Pécs és Kalocsa volt. Május 15-én  a rádió Délibáb utcai épületét nyitják meg az érdeklődők előtt: az idelátogatók megtekinthetik a stúdiókat, szerkesztőségi szobákat, részt vehetnek egy műsor felvételén, találkozhatnak az itt dolgozókkal.

A  Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze érdekében hozta létre. Közszolgálati műsorszerkezetével segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében. Műsorain keresztül a közjót szolgálja,  melyek során a hallgatókat  olyan úton vezetik végig, amelynek a végére érve  választ kaphatnak  az őket foglalkoztató kérdésekre.

A jelenleg 20 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, akik közül naponta százhetvenezren hallgatják. Néhány héten belül  már egy innovatív alkalmazásnak köszönhetően mobiltelefonon is elérhető lesz, s ezzel földrajzi korlátok nélkül bárhol, bármikor hallgatható lesz az élő műsor, de a hallgatók böngészhetnek az archívumban, olvashatnak híreket, valamint számos tematikus zenei csatorna kínálatából  választhatnak - szerepel a Magyar Katolikus Rádió tervei között, de a honlapjukon a hangtárban már most újra meghallgathatók az elhangzott műsorok, illetve számítógépen keresztül online követhetik az adást a világ minden tájáról.

(Fotó: pixabay; video: Katolikus Rádió)

süti beállítások módosítása