Kiváló tudományos diákmunkák - csekély érdeklődés a sajtó részéről
SZEMlélek 2019. április 24.

Kiváló tudományos diákmunkák - csekély érdeklődés a sajtó részéről

E héten zárulnak az OTDK utolsó konferenciái.

otdk.jpg

Ez év tavaszán a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 16 tudományterületi szekcióban várta a középiskolások, egyetemisták munkáit, amelyekről az ország különböző egyetemein többnapos konferenciákon számoltak, számolnak be.

A kétévente megrendezett esemény több mint tízezer diákot és tanárt mozgósít nem csak hazánkban, hanem határainkon túlról is.

Bár olyan fiatalok tudományos eredményeiről van szó, akik az ország tudományos-társadalmi életében – felelős értelmiségiként – várhatóan szerepet fognak vállalni, a sajtó érdeklődése eddig elég visszafogott volt.

Április 23-án nyitották meg a Fizika, Földtudományok és Matematika Szekciót az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karán, valamint az Orvos- és Egészségtudományi Szekciót a Debreceni Egyetemen. Ugyancsak a héten lesz a Humán Tudományi Szekció és a Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekció az ELTE-n, illetve a Művészeti és Művészettudományi Szekció a Kaposvári Egyetemen, valamint a Társadalomtudományi Szekció a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán.

A mai napon a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen ülésező három szekció (az Állam- és Jogtudományi, a Biológia és a Tanulás- és Tanításmódszertani-Tudástechnológiai Szekció) eredményeit és díjazottjait ismertetik ünnepélyes keretek között a Jogi Kar épületében.

(szemlelek.net)

 

süti beállítások módosítása