Fejmosás helyett lábmosás
Varga Laci atya 2019. április 21.

Fejmosás helyett lábmosás

A szeretet mércéje a kereszt. Ezt a "lécet" nem átugranunk kell, hanem felnőni hozzá!

labmosas_1.jpg

A Szeretet érted mindent elvetett, hogy neked adhassa mindenét, életét. Te, a szeretett, elutasíthatod és elnyerheted. Válaszolj a Szeretetnek!

Az Igazság tett szabaddá téged és te is szabaddá teheted a többieket. Ne feledd, szolgálhatsz az igazsággal és uralkodva, elnyomhatsz vele másokat. A határ a szívedben van!

Kétféle áldozat: Júdásé, aki a másik feláldozására készül és Jézusé, aki önmaga feláldozására. Az irigység, harag, gyűlölet, ma is másokat tesz áldozattá. A szeretet pedig csak önmagát teszi azzá!

Az önmagát áldozattá tevő Szeretet példát adott, hogyan kell másokért és másként élni! Ha megértjük, a fejmosás helyett, a lábmosó szeretetet fogjuk gyakorolni!

Nagypéntek üzenete ma is egyértelmű. Az isteni és egyben az emberi szeretet mércéje is a kereszt. Ezt a "lécet" nem átugranunk kell, hanem felnőni hozzá!

Nagycsütörtök, Nagypéntek, Nagyszombat a meg nem értett Szeretet drámája. Ma is árulással, megtagadással, leköpdöséssel, kereszttel és pokolra szállással végződik minden, amikor nem értjük a Szeretetet!

Alleluja! Engedjük megtörténni, ami már megtörtént személyes húsvétunkkor. A keresztségünkben örök életet kaptunk. Elkezdődött a mennyország bennünk. Mire várunk? Gyakoroljuk!

(Illusztráció: umnews.org)

süti beállítások módosítása