Ahol a gyermeki szív (rá)csodálkozik, ott a farizeusi szív gyanakszik
Varga Laci atya 2019. április 14.

Ahol a gyermeki szív (rá)csodálkozik, ott a farizeusi szív gyanakszik

Akár szavainkkal is hamar szívesen megköveznénk bárkit, de van egy olyan biztos recept, ami segít megmenekülni az ítélkezéstől.

homok.jpg

Április 8.
Jézus szétválasztja a bűnt és a bűnöst. Az előbbit elítéli, és kéri, hogy ne tegyük. Az utóbbit szereti és éppen ezzel megmenti! Követve Jézus, megmenekülhetünk az ítélkezéstől.

Április 9.
A dicsőség utáni vágyunk Istenre mutat, de az öndicséret csak ránk. Magunknak fényezett glóriáink eltakarják Isten dicsőségét, mi pedig könnyen nevetségessé válhatunk!

Április 10.
Ahol a gyermeki szív (rá)csodálkozik, ott a farizeusi szív gyanakszik. Őrizd tisztán a szívedet és meglátod Isten csodálatos tetteit, itt!

Április 11.
Vannak, akik ingáznak a disznók eledele és az atyai ház terített asztala között. Mások fölkelnek és az Atyához mennek, ismét mások el sem mennek. Nem mindegy milyen szívvel vagyunk otthon az Atyánál!

Április 12.
Isten Báránya nem kevesebbet kér, mint higgyük, akkor győz, amikor engedi magát legyőzni. Csak a feltámadásba vetett hittel indulhatunk el mi is a farkasok közé!

Április 13.
Mindannyiunk szívében ott a Szeretet kiapadhatatlan forrása. Egyek vagyunk, ugyanattól a Lélektől frissülünk, gyógyulunk, áradunk.

Április 14.
Mielőtt szavainkkal megköveznénk bárkit, kérdezzük meg Jézust: "Te mit mondasz?" A válasz, még a farizeusokat és törvénytudókat is megakadályozta egy nagyobb bűn elkövetésében.

(Kép forrása: news.ag.org)

süti beállítások módosítása