Befogadlak: minden gyermeknek családban a helye
SZEMlélek 2019. április 08.

Befogadlak: minden gyermeknek családban a helye

A tavaly októberben indult nevelőszülői kampány célja, hogy a lehető legtöbb gyermek családban tudjon nevelkedni.

befogadlak1.jpg

Simon Attila István szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta: a kormány igyekszik segíteni ennek megvalósulásában, és megpróbál minden olyan jogszabályi gátat lebontani, amelyik különbséget tesz a vér szerinti, az örökbefogadott és a nevelt gyermek között.

Így például a nevelőszülői munkát foglalkoztatási jogviszonnyá változtatták, 2020. január 1-jétől pedig a nevelőszülők is részesülhetnek gyermekgondozási díjban.

A "Befogadlak" kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a nevelőszülői hivatásra, erősítse azt, mert ezzel a magyar családok is erősödnek, s így garanciát adunk arra, hogy nemzetünk megmaradjon a Kárpát-medencében – érvelt a politikus.

A kormány képviselője szerint nem reális cél, hogy minden állami gondozásban lévő gyermek nevelőszülőhöz kerüljön, ugyanakkor törekedni kell arra, hogy a lehető legtöbb gyermek családban nevelkedjen.

Az országos kampány során a figyelem azokra a nevelőszülőkre terelődik, akik a saját gyermekeik felnevelése és munkájuk mellett olyan gyermekeket fogadnak be, akik elszakadtak a vér szerinti családjuktól, de tudják, hogy a gyermek csak kis időre, ideiglenesen nevelkedik náluk.

A tavaly kampány megmutatja, hogy a nevelőszülői munkát "valami sokkal jobbért csináljuk" – fogalmazott a helyettes államtitkár.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása