Értéket teremteni nem könnyű – olvasóink a SZEMlélekről
SZEMlélek 2019. április 08.

Értéket teremteni nem könnyű – olvasóink a SZEMlélekről

Épp egy hónapja, március 8-án ért véget a SZEMlélek blog tevékenysége, hogy átadja helyét valami újnak. A változást bejelentő írásunkra érkezett reakciókból válogattunk.

szl_viszlat_1.jpg

Ritka tapasztalat, hogy egy médium valamely tartalma kapcsán szinte kizárólag pozitív vélemények érkezzenek, éspedig tucatjával. Ez alól aligha létezik kivétel: a digitalizálódó, interaktív újságírás korában sokan mások számára is láthatóan kifejezik a véleményüket. Az egyetértők jellemzően lájkolnak, megosztanak, míg az elégedetlenkedők, másként gondolkodók többnyire kommentelnek. Ebből az is következik, hogy többnyire a kritikusok hozzászólásait olvashatjuk szerte a világhálón, kevés kivételtől eltekintve.

Ezért is volt meglepő, hogy miután "Viszlát, SZEMlélek blog!" című írásunkat közösségi oldalunkon posztoltuk, egymást érték a köszönetnyilvánító, bátorító, a vélt veszteség aggodalmát kifejező mondatok (bár megígértük, hogy "nem vész el, hanem átalakul").

Az alábbiakban felidézünk egy csokornyi reakciót, megköszönve a biztatást, remélve, hogy örömmel fogadták olvasóink a változást (amely még nem ért véget, további fejlesztéseken dolgozunk):

A függetlenség maradjon, akkor a hatás is marad és az olvasók is. Legyen előfizetés, ha kell, de ne legyen propaganda felület továbbra sem.

Nekem pont a nyitottságotok, keresztény keretek mellett? ellenére? vállalt ember- és nem doktrinaközpontú hozzáállásotok tetszik.

Gundel Takács Gábor írása vezetett el Önökhöz (azóta is nagy tisztelője vagyok). Azóta a Szemlélek blog az első, ami megjelenik a Facebook oldalamon.

Ebben éppen az volt a jó, hogy LENNI tudott, anélkül hogy bármilyen körnek, iránynak megfelelt volna, de ez is mutatja, hogy ma már nem tudunk LENNI, csak úgy, anélkül, hogy valamit teljesítenénk, követnénk, megfelelnénk. Kár, mert ami igazán értékes az a LENNI tudni.

Sok sikert! Értéket teremteni ma már nem könnyű, és nektek sikerült!

Köszönöm a sok emlékezetes írást, gyakran találtam itt olyan tiszta gondolatokat, amelyek megerősítettek. Legjobb volna a megismert értékekből minél többet megőrizni. Isten áldjon Benneteket.

Kommenteket olvasva bizonyára vagyunk néhányan, akiket Gundel Takács Gábor írása vezetett erre az oldalra. Nem volt olyan nap, hogy ne olvastam volna a megosztásaikat. Sokszor kaptam vigaszt, megerősítést vagy tovább gondolkodásra késztetést a SZEMlélek olvasása közben. Köszönöm! Bízom abban, hogy valóban megmaradnak... Várom a megújulást a régi szemlélettel és hittel!

Köszönünk mindent, fogalmam sem volt hogy ez milyen formáció, de így még sokszorosan gondolom azt a jót mint eddig. :)

A nagyböjti időszak jelképesen is kiváló időszak erre. Kicsit elcsendesedni, magunkba nézni, megtisztulni majd újjászületni. Hajrá!

Kívánom, hogy ez a megújulás egy még ennél is jobbat hozzon. Nőjj nagyra Szemlélek! :-)

süti beállítások módosítása