Álljatok ki a gúnyolódók sorából!
Varga Laci atya 2019. április 07.

Álljatok ki a gúnyolódók sorából!

Ahogy annak idején Jézust, úgy köpködik ma is némelyek a másik oldalon állókat, az idegeneket, a megvetetteket, a pápát...

gunyol.jpg

Április 1.
Jézus is félt a szenvedéstől és a haláltól. Gyötrő szorongása csak attól szűnt meg, hogy átadta magát az Atya akaratának. Ezzel belesimult a Szeretetbe!

Április 2.
Még mielőtt megostorozták volna, már vért verítékezett a Szeretet. Jézus átélte mit jelent magára venni mások, sőt az egész világ bűneit. A mások bűneitől szenvedőkben ma is vérzik a Szeretet!

Április 3.
A Szeretet fenékig kiürítette a kínok kelyhét. Közösséget vállalva minden szenvedővel, arra hív, hogy ilyenkor is bízzuk magunkat az Atya akaratára!

Április 4.
Ostorozzák a Szeretetet, korbáccsal és szóval. Elfogadja, hogy közösséget vállalhasson mindenkivel, akit kínoznak, megaláznak. Ő a kínzókért is meghal, hogy legyen esélyük!

Április 5.
Kigúnyolják, leköpködik, arcul verik az Istent, Jézus Krisztusban. Ma pedig a másik oldalon állókban, az idegenekben, a megvetettekben,a pápában ... Álljatok ki a sorból!

Április 6.
Magára vette a keresztet, érted is! Érted is meg nem is, amíg magadra nem veszed és viszed a tőle kapott keresztet!

Április 7.
Jézus ráfeszül a te keresztedre is. Nem a szögek tartják ott, hanem a szeretet. A szeretet együtt szenvedés nélkül illúzió!

(Illusztráció: nytimes.com)

süti beállítások módosítása