Balog Zoltán: Vendégszerető ország vagyunk
SZEMlélek 2019. április 06.

Balog Zoltán: Vendégszerető ország vagyunk

A miniszterelnöki biztos szerint a keresztény kultúra alapján lehet jól védeni az emberi méltóságot és az emberi jogokat is.

balogz2.jpg

Balog Zoltán a kolumbiai Bogotában nyilatkozott az MTI-nek, ahová a Közéleti Hálózat az Értékekért (Political Network for Values) nevű szervezet meghívására látogatott egy rendezvényre. A transzatlanti csúcstalálkozón 30 ország képviselői vesznek részt, észak- és dél-amerikai, valamint európai döntéshozók, civil szervezetek, egyházak munkatársai azzal a céllal, hogy az emberi méltóság és a családi értékek védelme ügyében nemzetközi szövetség jöjjön létre. Ennek a szervezetnek a kezdeményezői úgy gondolják, hogy a család értékeinek "háttérbe szorítása, megkérdőjelezése", a házasság intézményének "lejáratása" oda vezet, hogy a többi érték – a jogállam, az emberi méltóság – is "veszendőbe megy" a világban.

Balog Zoltán kifejtette a programon: a keresztény kultúra és más kultúrák tisztelete, megbecsülése nem áll szemben egymással, ellenkezőleg: valójában a keresztény kultúra alapján lehet jól védeni az emberi méltóságot és az emberi jogokat is.

Szólt továbbá a rendezvényen arról is, hogy több ezer külföldi fiatalnak nyújt lehetőséget Magyarország arra, hogy nálunk tanuljanak. – Ezzel is kifejezzük, hogy vendégszerető ország vagyunk, és akik a törvényeinket betartva és a kultúránkat tisztelve jönnek az országba, azokat szívesen látjuk – fogalmazott.

(Forrás: MTI, fotó: politicalnetworkforvalues.org)

süti beállítások módosítása