Te kibírnád a szerzetesi életmódot?
SZEMlélek 2019. április 04.

Te kibírnád a szerzetesi életmódot?

Mit kell azon kibírni? És milyen élet is az valójában? Két újpesti nem hívő fiatal zárdába vonult, hogy leteszteljék, túlélhető-e egy ilyen kaland.

szerz1.jpg

A SZEMlélek partnere, a Shoeshine eddig sem ment a szomszédba, ha meghökkentő, kivételes filmek megalkotásáról volt szó. Elmentek a pokol előszobájába, forgattak állami gondozottak táboráról, szegregált település ifjú önkénteseiről, templomba vittek liberális újságírókat. A csapat egyik vezéralakja az Útitárs című autós műsorunkban is kifejtette gondolatait bátor témaválasztásaik céljáról.

És akkor itt a friss matéria, a "Szerzetesnek álltam", amely műfaját tekintve szituatív dokumentumfilm. Ez így eléggé szakzsargon, de a lényeg világos: szerzetesi kolostorba költöztettek két random srácot Újpestről, aztán megnézték, mi sül ki belőle. A random tényleg random: nem volt feltétel a hívő alapállás, semmi színészi múlt... Zsolti Újpest-drukker, ami a szívén, az a száján, és retteg a zárt helyiségektől. Tamara egy csendes és kedves lány, aki egy hajón él és a mindennapokban futárként dolgozik, mellette tanul.

Láthatjuk őket liturgia közben, a csornai apát oldalán csirkét lefejezni – az 5 napos "móka" további részletei az alkotás bemutatóján derülnek majd ki.

A közönségtalálkozóként is funkcionáló, pódiumbeszélgetéssel záruló rendezvényt április 13-án 18 órától tartják a Premier KultCaféban, jegyek a helyszínen vásárolhatók 1.000.- forintos áron. A részvételi szándékod jelzését köszönettel fogadják a szervezők – ezt ide kattintva lehet megtenni.

süti beállítások módosítása