Ferenc pápa Afrikába látogat
SZEMlélek 2019. március 28.

Ferenc pápa Afrikába látogat

Szeptemberben Mozambik, Madagaszkár és Mauritius fogadja Őszentségét.

cq5dam_thumbnail_cropped_750_422.jpg

„Elfogadva az érintett országok államfőinek és püspökeinek meghívását, Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Mozambikban, valamint Madagaszkár és Mauritius szigetén 2019. szeptember 4-10. között. Mozambikban felkeresi Maputo, Madagaszkáron Antananarivo, Mauritius szigetén pedig Port Louis városát” – fogalmazott az ideiglenes szentszéki szóvivő. Az út programját később teszik közzé.

Mozambik

„Remény, béke és kiengesztelődés” – a mozambiki út mottója. A logóban az ország körvonala látható, benne Ferenc pápa képe és egy galamb, a béke jelképe. A piros és a zöld színű kéz azt szimbolizálja, hogy Mozambik befogadja a pápát és üzenetét, amelyet a lakosságnak közvetít. A logó 5 színe a mozambiki zászlóról származik. A zöld a remény, a piros a kiengesztelődés, a fehér a béke és a sárgával együtt pedig a Vatikán színei.

Madagaszkár

„A béke és a remény magvetője” – a madagaszkári út mottója. A logóban az országot a Ravinala pálma és a majomkenyérfa jelképezi. Ferenc pápa és néhány szent képei is megjelennek a logóban, akik bemutatják, hogy Madagaszkár a misszionáriusok tanítványainak és a Jézus Krisztusba vetett hitről a vértanúságot is vállaló tanúságtevők földje. A mottóban szereplő béke és remény arra buzdít, hogy a madagaszkáriak legyenek a hiteles fejlődésen, valamint a spirituális és társadalmi jóléten alapuló ország építői.

Mauritius

„Ferenc pápa: a béke zarándoka” – a mauritiusi út mottója, amely megalapozza egy békés és pozitív pápalátogatás hangulatát. A logó hátterében az afrikai ország zászlaja és egy fehér galamb látható, az előterében pedig Ferenc pápa képe, amint üdvözli az embereket. A mauritiusi nemzeti lobogó piros, kék, sárga és zöld sávja erősen egybefűzi a szigeten lakó különböző etnikai csoportokat – olvasható az Afrikába vezető pápai útról kiadott tájékoztatóban.

Forrás: vaticannews

süti beállítások módosítása