Nem lehet közhasznú, mert más értékeket vall
SZEMlélek 2019. március 19.

Nem lehet közhasznú, mert más értékeket vall

Politikai támadásként értékeli a CitizenGO, hogy a közösségük részét képező HazteOir munkáját a spanyol kormány gazdaságilag el akarja lehetetleníteni.

hazte2.jpg

– Spanyolországban hazánkhoz hasonlóan az egyesületek és az alapítványok megkaphatják a közhasznú szervezet besorolást, ami lehetővé teszi, hogy egy szervezet pénzügyi támogatói adókedvezményben részesülhessenek adományaik után. Néhány nappal ezelőtt a spanyol szocialista kormány visszavonta a HazteOir közhasznúsági nyilatkozatát – adta tudtul a CitizenGO csapata. Úgy vélik, ez a határozat kizárólag politikai motivációjú, mivel a HazteOir erőteljesen és bátran kiállt a szocialista kormány egyes törekvéseivel szemben, különösen a gender ideológia területén.

– Spanyolországban áprilisban kerül sor az általános választásokra, és az európai parlamenti választások is közelednek, ez állhat a döntés hátterében – fogalmaznak és véleményüket azzal indokolják, hogy 2017-ben, amikor a "konzervatív" néppárt volt hatalmon, a HazteOir és a CitizenGO elindították a világszerte ismertté vált 'Szabadság busza' kampányt a gender ideológiára való figyelmeztetésként.

– A szocialisták és barátaik (köztük más baloldali pártok és LMBT csoportok) nem bocsátották ezt meg nekünk. Ezért most valódi jogi érvek nélkül visszavonták a HazteOir közhasznúsági jelentését. A spanyol szocialista kormány pénzügyileg kívánja megfojtani a HazteOir-t azzal, hogy megszünteti az adójogi előnyeit, így csökkentve a bevételeit – áll a CitizenGO hírlevelében.

(Nyitókép: ultimahora.es)

süti beállítások módosítása