Szabadulás – önző gondolataid cellájából
Madocsai Bea 2019. március 18.

Szabadulás – önző gondolataid cellájából

Az egyre elterjedtebb társas logikai feladványos élményprogramokhoz némileg hasonlóan létezik már lelki szabadulószoba is. De mi ez valójában?

nevtelen_1.jpg

Kattan mögötted a zár… Nem úgy, ahogy a házatok folyosóját lezáró rács zára csörren, hanem velőig hatolóan. Aki járt valaha börtönben, sosem felejti el. Ha pedig elítéltként hallod ezt a kattanást, attól kezdve minden gondolatod egyetlen dologra irányul, minden perced egy felé vezet: ez pedig a szabadulás. Már aki nem tényleges „életfogytos”.

Sokszor kegyetlen ítélkezésünk mások, sőt néha önmagunk fölött, valamint súlyos előítéleteink megbilincselnek. Be vagyunk zárva abba, ahogyan a bűnös emberről gondolkodunk. Kíméletlenül, megtorlásra szomjasan – vagy egyszerűen csak igazsággal, de irgalom nélkül.

Egyetlen kis kattintás a Mécses Szeretetszolgálatának honlapján a Lelki szabadulószoba képére, s máris szembesülsz azzal, hogy rab vagy. Menekülnél, de nincs kiút. Hacsak meg nem találod a válaszokat olyan kérdésekre, amiket eddig talán sosem tettél föl magadnak. Hacsak nem hagyod, hogy olyan világ táruljon föl előtted, amiről addig nem tudtál vagy nem is akartál tudomást venni.

Bűnbánat helyett magyarázkodás, megrendültség helyett keménykedés, jóvátételi szándék helyett követelőzés… – eltakarhatja-e mindez a bűnöző kétségbeesett vágyát, hogy mégis embernek tekintsék? És ha az igazságérzetem azt diktálja, hogy inkább figyeljek az áldozatok és hozzátartozóik fájdalmára, megtört életére, mint az elkövetők helyzetére, hiszen maguknak keresték a bajt, csak azt kapták, amit megérdemelnek?! Ezúttal nem tehetek így, mert akkor nem szabadulok! Itt maradok a gép elé láncolva. Lássuk, hova kell kattintanom? Merre van a menekülés? Egyre beljebb, önmagamban.

A Lelki szabadulószoba titkait nem árulhatom el, egyedül, személyesen kell nekivágni! Azoknak is ajánlott, akik nem akarják, hogy valaha is bármi közük legyen foglyokhoz, akik bűncselekményt követtek el, mindössze érdekli őket a börtön világa, vagy még inkább az elítéltek élete. Csak a végén ne csodálkozzanak, ha egészen más gondolatokkal lépnek ki a virtuális cella ajtaján, mint ahogy saját bilincseikben oda beléptek!

A honlapon található játék új, még soha nem szabadult ki senki! Olvasónk lehet az első! Vagy legalábbis az első három kiszabaduló egyike, akit könyvjutalomban részesítenek.

A Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Levelező Szolgálatához mindeközben anonim levelezőként lehet csatlakozni.

süti beállítások módosítása