Ingyenes újraélesztési képzést indított a magyar belgyógyász
SZEMlélek 2019. február 04.

Ingyenes újraélesztési képzést indított a magyar belgyógyász

100-ból 60 bajba jutott embert megmenthetnénk, ha tudnánk éa mernénk újraélesztést alkalmazni.

major-laszlo-18-768x512.jpg

Néhány évvel ezelőtt egy maratonfutás után, a célban lett rosszul Major László belgyógyász szakorvos, leállt a szíve, újra kellett éleszteni. 

- Szerencsém volt, mert ott álltak a mentők és egy barátom, aki Hollandiában mentőtisztként dolgozik. Ő rögtön tudott segíteni - emlékszik vissza Major doktor, aki ezután elhatározta, hogy ingyenes újraélesztési tanfolyamot indít, hogy minél többen megtanulhassák, mit kell tenniük baj esetén. 

- A legfontosabb persze az lenne, hogy sokan megtanulják, hogyan lehet egy embert újraéleszteni – de azért annak is örülnék, ha minél többen rájönnének arra, mennyire fontos, hogy ha kell, segítsenek azoknak, akik tényleg rászorulnak, akiknek az életük múlhat rajta, hogy időben segítséget kapjanak. Ezért is lenne jó, ha minél többen regisztrálnának a SzívCityalkalmazásba, amely többek között az újraélesztésre kiképzett embereket is listázza.

Major László szerint az alapszintű újraélesztési technikát nem nehéz elsajátítani, ugyanakkor bátorságra is szükség van, hogy segíteni tudjunk, ha kell. További információ és jelentkezés a kezdeményezés közösségi oldalán.

(forrás: nlcafe.hu)

süti beállítások módosítása