Te tudnál éhesen tanulni?
SZEMlélek 2019. február 01.

Te tudnál éhesen tanulni?

Egy éhes gyermek nem tud a tanulásra figyelni, a korgó pocakja folyamatosan eltereli gondolatait. A Gyulafehérvári Caritas ezért SMS-kampány indított, hogy rászoruló gyerekeknek napi egyszeri meleg étkezést biztosíthasson, így segítve őket mindennapjaikban.

caritas-gyulafehrv.jpg

2018. október 15-én indult a kezdeményezés, amelyre január 15-ig 3000, egyenként 2 eurót érő SMS érkezett. Ám az összegyűlt összeg nem elég a 700 hátrányos helyzetű gyermek ellátására, akik a többnyire vidéken működő nappali foglalkoztató központokba járnak nap mint nap óvoda vagy iskola után a Caritas munkatársai által szervezett felzárkóztató alkalmakra.

A Caritas szeretné, ha a gyermekeknek minden hétköznap egy meleg ételt tudnának biztosítani, ezért folytatják a kampányt 2019. április 15-ig. 

A beérkezett üzenetek számát figyelembe véve a kampány szervezői úgy érzik, hogy az emberek bizalmatlanok ezzel az adományozási formával kapcsolatban, holott napjainkban az adakozásnak ez az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja, írja a romkat.ro oldala.

Az 8840-es telefonszámra küldött SMS-be nem szükséges semmit gépelni, a sikeres küldést követően pedig egy igazoló üzenetnek kell érkeznie. További támogatáshoz a küldés többször is megismételhető.

(forrás: romkat.ro)

süti beállítások módosítása