"Zoli nagyon szeretett élni..."
SZEMlélek 2019. január 29.

"Zoli nagyon szeretett élni..."

Múlt héten a Ráday utcau református teológiai kollégium épületébe tűz puszított. A baleset egyetlen áldozata egy 46 éves négygyermekes veszprémi édesapa, Farkas Zoltán, akitől családi barátjuk búcsúzik a parókia.hu oldalán.

farkas_zoltan.jpg

- Zoli nagyon szerette az életet, benne a családját, feleségét, gyermekeit. Gondoskodó, figyelmes, gyöngéd férjként ismertem meg, akinek mindig van egy-egy jó szava, kedves mozdulata. Nemcsak részt vett a négygyermekes család mindennapjaiban, hanem rajongott feleségéért és lányaiért - írja Szabóné László Lilla.

A bakonybéli bencés közösség és monostor gyakori látógatója volt családjával, de a Bakonyba nemcsak lelki töltekezésért ment, a természet szeretete is oda kötötte, gyakran járta az erdőt egymaga. Sokoldalú tudással, kivételes memóriával megáldott ember volt, akihez sokat kötődtek és fordultak hozzá. 

- Amolyan jókedélyű ember volt, akivel jó volt egy légtérben lenni, megkérni valami szívességre, felhívni, hogy beszélgessen vele az ember - olvasható a búcsúzúsban.

Érthetetlen és megmagyarázhatatlan az az értelmetlen halál, ami véget vetett ennek az útkeresésnek. Ebben az érthetetlen és értelmetlen veszteségben csak az élő hitbe foglalt reménység ad vigaszt: Zoli nagyon szeretett élni. Hitünk és reményünk, hogy immár övé az örök élet gazdagsága és nekünk ígért bősége. Krisztusban övé lehet a mennyei élet teljessége.

Farkas Zoltánra emlékezik a Parókia.hu oldalán Szabóné László Lilla írásában, amely ide kattintva elérhető.

süti beállítások módosítása