Verjünk gyökeret a szeretetben! - Lélekemelő #43
SZEMlélek 2019. január 27.

Verjünk gyökeret a szeretetben! - Lélekemelő #43

Varga László püspök ezúttal a hajszoltságról, a szeretet működéséről, az élet és az ima egységéről osztotta meg gondolatait.

laciatya.jpg

Január 21.
Halaszthatatlannak tűnő dolgaink között ott ül csendben Jézus. Amikor végre megállunk, csak ennyit mond: hajszoltság démona némulj el és menj ki belőle!

Január 22.
Az ima belülről kifele hat, az élet kívülről befele. A kettő egysége az imaélet. Éld az imád és imádkozd az életed!

Január 23.
Otthontalan, talajtalan, gyökértelen létérzésünk gyógyulni kezd, amikor az Szeretetben otthonra találunk, talajt fogunk és gyökeret verünk! 

Január 24.
Az imában, imádásban, dicsőítésben átélt élményeket, tapasztalatokat, a valóságunk szeretete hitelesíti, amelyikből hiányzik az alleluja, a glória és a tömjénfüst! 

Január 25.
Isten szeretetét nem lehet kiérdemelni, megfizetni és lefizetni. Ne üzleti, hanem gyermeki vagy szerelmi kapcsolatban legyél vele, és betölti szívedet a Szentlélekkel! 

Január 26.
A Szeretet nem kér engedélyt tőlünk, hogy azokat is szeresse, akik szerintünk erre nem méltók. Nekünk sem kell engedélyt kérnünk Tőle, hogy szeressük őket Ő kéri ezt, még az ellenségeink felé is! 

Január 27.
Ki az ellenségem? Akinek a jelenlétében fenyegetve érzem magam. Megváltozik a viselkedésem és nem tudom magamat adni. Hogyan lehet szeretni az ilyet? Holnap folytatom! 

süti beállítások módosítása